Avrupa Şampiyonu unvanını taşıyan İzmir Büyükşehir Belediyespor’un elde ettiği başarılarla kısa sürede Türkiye’nin en güçlü altyapı kulüpleri arasına girdiğini belirten Tuncer-Özçelik ikilisi, takım sporlarındaki kupalara ambargo koymak için sıkı çalışmaya başladı. Ay-yıldızlı ekibimize daha fazla sayıda sporcu göndermek isteyen ikilinin uyguladığı antrenman programı kısa sürede meyvesini verdi.

İzmir’de düzenlenen Kulüpler Türkiye Tekvando Şampiyonası’nda İzmir Büyükşehir Belediyespor erkek takımı üçüncü, bayan takımı beşinci olurken, kulüplerde ise ikincilik elde etti. Şampiyonada erkeklerde 33 kulüpten 216 sporcu bayanlarda ise 21 kulüpten 124 sporcu katılırken, 63 kiloda Uğur Üçdinç altın madalyayı kazandı. 74 kiloda Rıdvan Akın ile 97 kiloda Mehmet Korucu ise gümüş madalyanın sahibi oldu.

46 kiloda Emel Utku Yetişkul, 53 kiloda Merve Gündoğar, 73 kiloda Gözde Akbulak, 68 kiloda Mert Süngü ve 80 kiloda Berkcan Süngü bronz madalyaya uzandı.

İzmir Büyükşehir Belediyespor Tekvando Branş Sorumlusu Kıvanç Dinçsalman; Mert Tuncer ve Fuat Özçelik'in tekvandoya yeni bir heyecan katacaklarını belirterek, "Milli takım düzeyinde kendilerini ispatlamış hocalarımızı bünyemize kattık. Yeni sezonda kendilerine başarılar diliyoruz" diye konuştu.