İlk kez uluslararası düzeyde bir turnuvanın gerçekleştirildiği salonda  3 ülkenin bayan milli takımlarının kıyasıya rekabet edeceği turnuva  9 Aralık Pazar günü sona erecek.

Turnuva açılışı, Türkiye-Bulgaristan maçı ile gerçekleştirildi. Türk A Milli Bayan Buz Hokeyi Takımı, zorlu karşılaşmayı 4-3 kazandı. “Buzun melekleri” verdikleri büyük mücadele ve hırsları ile İzmirlilerin büyük beğenisini topladı. 

Uluslararası tescil

Bu ilk müsabaka öncesi düzenlenen resmi açılış töreninde, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu’ndan Turnuva Başkanı Veronika Muehlhofer, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yaptığı katkılardan dolayı teşekkür şilti takdim etti. 

Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Orhan Duman, Uluslararası Buz Hokeyi Federasyonu’nun İzmir’deki Buz Sporları Salonu’nda turnuva öncesi yaptığı inceleme sonucu ‘Uluslararası standartlara’ uygun bulmasından dolayı büyük gurur duyduklarını belirterek, “Bizi Türkiye olarak çok mutlu etti. Bunun için Başkan Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum” dedi. 

Gençlik Spor İl Müdürü Metin Kaplan ve İzmir Vali Yardımcısı Fazlı Akgün de, başta Başkan Kocaoğlu olmak üzere uluslararası tescilli bu tesisinin kente kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise konuşmasında, yaptıkları tesisin uluslararası düzeyde olduğunun uzman görüşüyle tescillenmesinden dolayı büyük gurur duyduklarını belirterek, “ Çok mutlu oldum” dedi. 

Türkiye Bayan Milli Takımı, gruptaki ikinci maçını 9 Aralık  Pazar günü İrlanda ile oynayacak.