İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda hizmete açtığı Türkiye’nin en yeni ve en modern buz sporları salonu,  2014 yılı Türkiye Buz Hokeyi Süper Ligi’nin ilk müsabakalarına ev sahipliği yapacak. 28 Aralık Cumartesi günü 2 maçla başlayacak Süper Lig, 29 Aralık Pazar günü de iki müsabakayla devam edecek. Geçtiğimiz sezonu ikinci bitiren İzmir Büyükşehir Belediyespor, yeni sezonda şampiyonluk istiyor. Antrenörlüğünü Nevzat Altun’un yaptığı İzmir’in Buz Hokeyi Takımı, son üç sezonda yükselen başarı grafiğini geçtiğimiz sezon kaçan şampiyonlukla taçlandırmak istiyor. Başkent Yıldızları’ndan Slovak Denis Legersky, Andy ve Alec Koçoğlu kardeşleri ve Finlandiyalı kaleci İlari Maikonen’i transfer ettiklerini belirten Altun, “Türkiye ligi artık tamamen yerine oturmaya başladı. Ancak hala buz hokeyini bilmeyen insanlarımız var. Bizler İzmirliler olarak bu konuda çok şanslıyız. Salonumuza federasyon birçok önemli organizasyonu vererek daha çok insana ulaşmayı sağlamak istiyoruz. Takımımız geçtiğimiz yıldaki kadrodan daha üstün. Özellikle Finli kalecimizi çok iyi bir transfer olarak görüyorum. İnanıyoruz ki, bu sezon  şampiyonluğu göğüsleyen biz olacağız” dedi.

Bu maçları kaçırmayın

Buz Hokeyi Süper Ligi’nin 28 Aralık Cumartesi günkü ilk müsabakasında Ankara Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Zeytinburnu Belediyesi ile mücadele edecek. Maçın başlama saati 16.30. Günün saat 19.30’da başlayacak ikinci maçında ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Buz Hokeyi Takım ile Erzurum GSK karşılaşacak.

29 Aralık  Pazar saat 13.30’da başlayacak günün ilk maçında  Zeytinburnu Belediyesi ile Erzurum GSK mücadele verecek. Saat 16.30 ise İzmir’in buz adamları bu kez Ankara Büyükşehir Belediyesi karşısında galibiyet arayacak.