PTT 1'inci Lig'de Göztepe, Tavşanlı Linyitspor'u Dilaver'in golüyle geçti. Tavşanlı Linyitspor'un sahasının onarımda olması nedeniyle karşılaşma çamur deryasına dönen Kütahya Dumlupınar Stadyumu'nda oynandı.
6'ıncı dakikada Bahıa'nın kullandığı köşe atışında Fatih sert vurdu, kaleci Metin son anda topu kornere çeldi.
14'üncü dakikadaki gelişen Tavşanlı Linyitspor atağında Oktay topu ceza alanına ortaladı, Hakan'ın kafa vuruşunda kaleye giden topu defans kornere çeldi.
39'uncu dakikada Oktay ceza alanı içinde topla buluştu. Vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Kazım'da kaldı.
42'nci dakikada Ali'nin sol çaprazdan sert şutunda kaleci Metin gole izin vermedi.
56'ıncı dakikada Şaban'ın pasında Ali sert vurdu top az farkla auta gitti.
72'inci dakikada Theo Weeks'ten aldığı topla ceza alanına giren Dilaver plase bir vuruşta meşin yuvarlağı kalecinin yanından ağlara gönderdi: 0-1.
90'ıncı dakikada Emrah'ın uzaktan şutu kaleci Kazım'ın kucağında kaldı.
Karşılaşma Göztepe'nin 1-0 galibiyeti ile bitti. n HM

STAT: Kütahya Dumlupınar
HAKEMLER: Serkan Çınar (6), Mustafa İspiroğlu (6), Özgür Fatih Kalaycı (6)
TAVŞANLI LİNYİTSPOR: Metin (6)- Ferhat (6), Murat (5), Bilal (6), Mesut (6) (Dk.74 Abdi 4), Mehmet (6), Oktay (6) (Dk.88 Ömürcan), Ümit (5), Emre (4) (Dk.60 Emrah 4), Osman (5), Hakan (6)
GÖZTEPE: Kazım (6)- Bahıa (6) (Dk.33 Ahmet 5), Aytek (6), Ali (6) (Dk.76 Mithat 3), Şamil (6), Şaban (6), Dilaver (8) (Dk.90 İbrahim), Halil (6), Veli (7), Fatih (6), Theo Weeks (7)
GOL: Dk.72 Dilaver (Göztepe)
SARI KARTLAR: Murat, Hakan (Tavşanlı Linyitspor). Dilaver, Veli (Göztepe)

Çok üstün oynadık

Göztepe Teknik Direktörü Mustafa Kemal Kılıç sezon başında hedefledikleri yerden çok uzak olduklarını dile getirdi. Devre arasından sonra takımının çıkışının net şekilde görüleceğini ifade eden Kılıç, şöyle devam etti: "Maçın tamamında çok üstün oynadık. İnanılmaz ağır saha şartlarında hem gol pozisyonu olarak hem de oyun üstünlüğü bizdeydi. Golü daha erken de atabilirdik, fakat son dakikalarda geldi. Golden önce bir kaç pozisyon daha bulduk. Rakibimizin içerideki maçlarında agresif, canlı ve iyi bir takım olduğunu biliyorduk. Biz de aynı silahla cevap vermeyi seçtik. Bunda da çok başarılı olduk. Çok agresif oynadık rakibe 1-2 tane duran top ve kornerlerin haricinde gol pozisyonu vermedik. Mutluyuz ama esas bundan sonra takımımız için daha iyi olacak."

Üzgünüz

TKİ Tavşanlı Linyitspor'un Teknik Direktörü Arif Peçenek ise, kötü bir sahada maçın oynandığını, sahada futbol oynamak yerine saha ve hava şartlarıyla mücadele ettiklerini belirterek, "Oyuncularımız elinden geleni sahaya yansıttı. Kazanmak istediğimiz bir maçı maalesef kaybettik. Zaten maçın geneline bakıldığında da, iki takımın da pozisyon üretemediği görüldü. Bugün sahayla mücadelenin dışında başka bir şey yoktu. Bu açıdan baktığımda kaybettiğimiz için çok üzgünüz" diye konuştu.