Brezilya futbolunun önemli isimlerinden olan ve bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen ünlü sol kanat oyuncusu Roberto Carlos, formasını giydiği Corinthians'la yollarını ayıracağını ve Brezilya'yı terk edeceğini duyurdu. Brezilya Milli Takımı ve Real Madrid'in eski yıldızı Carlos, son olarak Kolombiya ekibi Deportes Tolima ile oynadıkları ve 2-0 yenilerek veda ettikleri Libertadores Kupası maçının ardından kendisinin ve ailesinin ölüm tehditleri aldığını açıkladı. Konuyla ilgili olarak ülke basınına açıklamalarda bulunan 37 yaşındaki Carlos, "Bazı şeyleri düşünmek zorundayım. Telefonla kendim ve ailem hakkında tehditler alıyorum. Sokaklarda motosikletli serseriler arabamı takip ediyorlar ve taciz ediyorlar" dedi.

Roberto Carlos bundan sonra kariyerine nasıl devam edeceği yönünde ise, "Brezilya'da başka bir takımda oynamayacağım fakat ülke dışından bir takıma gitmek de farklı bir tercih olur. Benim için en iyi olanın ne olduğunu göreceğiz" dedi.

Bu arada Brezilya medyası Carlos'un David Beckham'ın da formasını giydiği Los Angeles Galaxy takımından transfer teklifi aldığını iddia etti.
Brezilyalı bir başka efsane Ronaldo'yla birlikte Corinthians forması giyen Roberto Carlos takımının son dönemde aldığı kötü sonuçların ardından hedef tahtasına oturtulmuştu. Öyle ki kızgın taraftarlar sokaklara hatta kulüp binasına Carlos için "Boston korkuluğu Carlos" yazmışlardı.
Corinthians'ın son oynadığı Libertadores Kupası maçından sonra ise taraftarlar takımı otobüsünü taşlamış ve kulüp binası ile futbolcuların araçlarına hasar vermişlerdi. Olaylarda bazı futbolcular da yaralanmıştı.

Bu arada Carlos gibi Ronaldo'nun da olaylardan ve tehditlerden dolayı mutsuz olduğu ve futbolu bırakma kararı alabileceği konuşuluyor.