İzmir Tepecik Doğum Hastanesi'nde görev yapan2 çocuk annesi Dr. Rengin Börekçi'nin hayatı, 45 yaşında evinin yanındaki havuzda yüzmeye başlamasıyla değişti. Günlük iş stresini atmak için başladığı kursta, büyük bir sevgiyle bağlandığı yüzmede kısa sürede kendisini geliştirdi, başarılar da peş peşe geldi. 5 yılda Türkiye'nin birçok kentinde katıldığı farklı dallardaki yarışmalarda 22 madalya kazandı.

'ÇILGIN TÜRKLER KADIN TAKIMI'

Rengin Börekçi, elde ettiği bu başarılardan sonra Manş Denizi'ni geçen en yaşlı ve en son Türk olan antrenör Kamil Resa Alsara'nın dikkatini çekti. Alsara'nın yönlendirmesiyle Rengin Börekçi öncülük ettiği Çılgın Türkler Kadın Yüzme Takımı'nı kurdu. Türkiye'nin farklı şehirlerinde yüzmeye meraklı olan kadın yüzme takımı üyeleri, antrenmanlarını kendi kentlerinde sürdürdü. Doktor Rengin Börekçi en küçüğü 17, en büyük üyesi ise 59 yaşında olan kadın yüzme takımıyla ilk uluslararası başarısını da geçen yıl elde etti. Yüzme meraklılarının en büyük hayallerinden birisi olan İngiltere ve Fransa arasındaki Manş Denizi'ni aştı. Rengin Börekçi, Adana Büyükşehir Belediyesi sponsorluğunda, kadın yüzücüler Nesrin Olgun Arslan, Ayşe Yasemin Yıldırım, Çilem Çelik, Beyza Kordan, Halime Acet'le birlikte Manş Denizi'ni yüzerek geçen ilk Türk kadın takımında yeraldı. Kadın takımı üyeleri, isimlerini tarihe yazdırdı.

DAHA BÜYÜK BAŞARI BU YIL GELDİ


Manş Denizi'ni geçtikten sonra uluslararası alanda yeni başarılar elde etmek adına takım üyesi kadınlar, Kamil Resa Alsaran'ın antrenörlüğünde çalışmalarını aralıksız sürdürdü. Her gün saatlerce antreman yapan kadın takımı, daha uzun ve daha zorlu olan bir parkur seçip İtalya Capri Adası'ndan Napoli'ye kadar sürecek yüzme yarışmasına katıldı. Capri Adası ile Napoli arasındaki 36 km'lik rotada, takım üyeleri zorlu deniz koşullarının yanı sıra zamana karşı da yarıştı. Yarışma boyunca refakatçi teknelerinin bozulması, akıntı ve büyük yük gemilerinin geçişi gibi engellerle de karşılaşan kadın yüzme takımı, parkuru büyük başarı elde edip bitirdi. Çılgın Türkler kadın yüzme takımı, parkuru tamamlayan ilk Türk kadın yüzme takımı olmasının yanısıra en iyi kadın takım performansı ödülünü de kazandı.

BAŞARIDAN SONRA GÖREV BAŞI

Dünyanın en zorlu ve heyecanlı parkurunda elde ettikleri başarıdan sonra takım arkadaşlarıyla Türkiye'ye dönen kadın yüzme takımı üyelerinden Doktor Rengin Börekçi, hastanedeki görevine de kaldığı yerden devam edip işlerini aksatmadı. Geçen yıla oranla zorlu bir parkur seçtiklerini belirten Rengin Börekçi şunları söyledi:

"Manş Denizi'ni 16 saat 44 dakikada geçtik. Bu parkur daha zordu. Büyük deniz hareketliliği vardı. Kurallar gereği deniz trafiği de durdurulmuyor. Büyük gemilerin geçmelerini bekledik. En önemli özelliği ise zaman sınırlamasının olması. 11 saat sınırına 4 dakika kala parkuru tamamladık. Farklı dallarda yapılan yarışmalarda çok az takım parkuru tamamlayabildi. Takımımızın adı zaten 'Çılgın.' Cesur anlamında, tüm üyeleri kadın olan takımımızla, Türk kadınının neler yapabileceğini gösterdik. Şimdi yeni yarışmalar için yüzmeyi sürdüreceğim. Bu başarılarla aslında farkındalık yaratıyoruz. Birçok genç kız bizlere ulaşıp katılmak istediklerini söylüyor. Yeni gençlerin gelmesiyle, takım gelecekte gençleşecek ve daha büyük başarılar gelecektir."