Anne Burcu Şentürk, yaptığı açıklamada, kızlarının ilk olarak Balıkesir'in Edremit ilçesinde cimnastikle uğraşmasını istediklerini, bu sırada eski Avrupa Şampiyonu Nejla Ağtekin'in kendilerini tekvandoya yönlendirdiğini söyledi.

Melissa'nın sırasıyla sarı, yeşil, mavi ve kırmızı kuşak sınavlarını başarıyla geçtiğini kaydeden Şentürk, "İzmir'e geldiğimizden beri Salih Çetinkaya hocamızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Melissa'nın tekvandoya devam etmesi için elimizden geleni yapıyoruz. Spor kulüplerinin de çocuklara daha fazla önem vererek, başarılı sporcular yetiştirmesini istiyoruz" dedi.

Şentürk, Melissa'nın 2,5 yaşında ayaklarını kendi imkanlarıyla tamamen açtığını belirterek, şöyle konuştu:

"Kendi esnekliğiyle bunu başarmıştı. Kendisi bizden takla atmayı öğretmemizi istedi. Kuşak sınavlarında başarılı olunca kendi kendine daha fazla çalışmak istediğini ve milli takıma gitmek istediğini söyledi. Baskı yapmadan, kendi iç dünyası ve başarısıyla bu yerlere geldi."

Melissa'nın antrenörü Salih Çetinkaya ise Türkiye'de amatör sporların yeteri kadar ilgi görmediğini, kendilerinin tekvandoyu canlandırmak için çalışmalarını sürdürdüklerini kaydetti.

Çetinkaya, tekvandoya başlama yaşının genellikle 7 yaş civarında olduğuna işaret ederek, "Melissa çok farklı, yaşı tekvandoya başlama yaşının altında. Bu yaşta bazı temelleri atarsak, Melissa'nın ileride Avrupa, Dünya şampiyonlarında, olimpiyatlarda başarılı olması kaçınılmaz, yetenekli olması da onun bir artısı" diye konuştu.