Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Denizlispor, son haftalardaki çıkışıyla düşme hattından uzaklaşarak orta sıralardaki takımların yanına geldi. Lige Göztepe galibiyetiyle başlamasına rağmen kötü bir dönem geçiren ve 10 hafta boyunca galibiyet yüzü görmeyen Yeşil-siyahlılar, ilk 11 haftada sadece 6 puan topladı. İstanbul Güngörenspor galibiyetiyle çıkışa geçen Horozlar, Giresunspor ve Boluspor galibiyetlerinin ardından Akhisar Belediyespor deplasmanından aldığı bir puanla düşme hattından iyice uzaklaştı. Son 4 maçta 3 galibiyet ve bir beraberlik alan Denizlispor, 4 haftalık periyodu 10 puanla kapatarak puanını 16'ya çıkardı. 4 haftada 11 gol atıp sadece 4 gol yiyen Denizlispor, kötü averajını biraz daha düzeltti.

Denizlispor Teknik Direktörü Osman Özköylü, Akhisar Belediyespor gibi zor bir deplasmanda 3-1 mağlup duruma düşmelerine rağmen, puan çıkarmayı başardıklarını söyledi. 3-1 geriye düştükleri andan sonra kaleci İsmail'in önemli kurtarışlar yaptığını belirten Özköylü, "Maçın sonuna kadar puan çıkarmak için her şeyi yaptık ve bunu başardık. Rakibimize çok gol pozisyonu verdik. Özellikle defansif anlamda önemli hatalar yaptık. Buna rağmen son ana kadar mücadelemizi sürdürdük. Beraberliği sağladıktan sonra galip gelebileceğimiz pozisyonları da ürettik ancak bizi galibiyete götürecek golü atamadık. Son 4 haftada çok iyi bir çıkış yakaladık. Bundan sonra da bu çıkışımızı sürdürmek istiyoruz" dedi.

Denizlispor, ligin 16. haftasında kendi sahasında oynayacağı Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını ise sürdürüyor.