Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında iki ezeli rakip Galatasaray ile Fenerbahçe Türk Telekom Arena'da kozlarını paylaştı. Sarı-kırmızılılar sahadan 3-1'lik skorla galip ayrılmayı başardı.

Karşılaşmaya hızlı başlayan Cimbom, üst üste ataklarla Fenerbahçe kalesini adeta ablukaya aldı. 33. dakikada Eboue maçın ilk golünü atarak sarı-kırmızılı takımı 1-0 öne geçirdi.

Dakikalar 40'ı gösterdiğinde Bilica'nın hatasında topu kapan Elmander kaleci Volkan'ı mağlup ederek takımının 2. golünü kaydetti. İlk yarı 2-0 sona erdi.

Aykut Kocaman ikinci yarıda Emre'nin yerine Stoch'u, Bienvenu'nun yerine de Semih'i oyuna soktu. İkinci yarıda etkili oynayan sarı-lacivertliler aradığı golü bulamayınca, 66. dakikada Felipe Melo sahneye çıktı ve fileleri havalandırdı: 3-0.

Maçta son anlar oynanırken 90+2. dakikada Alex de Souza takımının tek golünü atarak durumu 3-1'e getirdi. Başka gol olmayınca maç bu skorla sona erdi.

STOCH'UN TOPU DİREKTE KALDI


Maçın 55. dakikasında Fenerbahçe gole çok yaklaştı. Galatasaray ceza sahasında yaşanan karambol kargaşa sonrası Stoch topla buluştu. Slovak futbolcu şutunu çekti ancak meşin yuvarlak üst direğe çarparak yükseldi ve üst ağlara düştü.

59 LİG HAFTASI SONRA ZİRVE CİMBOM'UN

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 28'e yükselterek aynı puandaki Fenerbahçe'den averajla liderliği aldı.

Ligde en son 2009-10 sezonunun 23. haftasını lider olarak kapatan ve 24. haftada Eskişehirspor'a deplasmanda 2-1 mağlup olarak koltuğunu Bursaspor'a kaptıran Galatasaray, 8 Mart 2010 tarihinde oynanan bu karşılaşmadan sonra lider olamadı. Galatasaray, tam 59 lig haftası ve 639 gün sonra yeniden haftayı lider kapatmanın sevincini yaşadı.

Sarı-kırmızılılar, 2010-11 sezonununda oynanan 34 haftada da liderlik koltuğuna oturamadı.

ELMANDER 37 GÜN SONRA GOL ATTI

Galatasaray'ın İsveçli futbolcusu Elmander, ligde 37 gün sonra fileleri havalandırdı.

Lig'de en son 30 Ekim'de oynanan Kayserispor maçında gol atan Elmander, son oynadığı Mersin İdman Yurdu, Beşiktaş ve Sivasspor maçlarını boş geçti.


1319 GÜN SONRA GELEN ZAFER


Galatasaray, Fenerbahçe'yi 7 maç sonra yani 1319 gün sonra mağlup etmeyi başardı. Ezeli rakibi karşısında son galibiyetini 27 Nisan 2008 tarihinde Ali Sami  Yen Stadı'nda Nonda'nın golüyle 1-0'lık sonuçla alan sarı-kırmızılı ekip, daha sonraki 7 maçtan 5'ini yitirdi, 2'sinde berabere kaldı, hiç galip gelememişti.