Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Sarı-kırmızılılar, 25. dakikada Burak Yılmaz'ın penaltıdan bulduğu golle 1-0 öne geçti. Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri ise Pierre Webo 33 ve 36. dakikalarda Pierre Webo kaydetti.

Bu arada mücadelenin son bölümlerinde Fenerbahçeli kaleci Volkan Demirel ve Galatasaraylı futbolcu Sabri Sarıoğlu arasında gerginlik yaşandı. Tartışmanın büyümesi üzerine maçın hakemi Cüneyt Çakır, iki futbolcuyu da kırmızı kartla oyundan attı.

Bu sonuçla ligi 2. sırada tamamlamayı garantileyen Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi'ne gitmeyi garantiledi.

Fenerbahçe'nin Galatasaray'la oynayacağı Spor Toto Süper Lig 33. Hafta karşılaşması öncesinde planlanan görsel tribün aktiviteleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan ve hain bir bombalı saldırı sonucu meydana gelen patlamada yaklaşık 46 vatandaşımızın hayatını kaybetmesi ve 100'ün üzerinde vatandaşımızın ağır yaralanması nedeniyle iptal edildi. Sadece Fenerbahçe Cumhuriyeti yazan Fenerbahçe ve Türk bayrağı açıldı.

GALATASARAY SAHAYA ISINMAYA ÇIKTIĞINDA TORPİL PATLATILDI

Galatasaray takımı ısınmak için sahaya çıktığında sarı-lacivertli taraftarlar tarafından sahaya patlayıcı madde atıldı. Bazı torpiller futbolcuların yakınında patladı. Bu gelişme üzerine anons yapılarak meşale yakılmaması ve sahaya yanıcı ve patlayıcı madde atılmaması hatırlatıldı

Bu arada Galatasaray'da, teknik direktör Fatih Terim, son Sivasspor maçının kadrosundan tek değişiklik yaparak, takımını sahaya sürdü.

Terim, sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Wesley Sneijder'in yerine Johan Elmander'i ilk 11'de görevlendirdi. Sarı-kırmızılılar, derbi maça hücum ağırlıklı bir kadroyla çıkarken, Terim forvetler Burak Yılmaz, Didier Drogba ve Johan Elmander'e birlikte ilk 11'de şans tanıdı.

Geçen sezon lig şampiyonluğunu Fenerbahçe'yle deplasmanda oynadığı karşılaşmada kaldıran Galatasaray, bu kez Kadıköy'e şampiyon olarak geldi.

Ligin 32. haftasındaki Sivasspor maçını kazanarak sezonun tamamlanmasına 2 hafta kala Fenerbahçe ile arasındaki puan farkını 10'a çıkaran sarı-kırmızılı ekip, şampiyonluğunu ilan ederek derbi maçı çıkmış oldu.

Sarı-kırmızılı ekipte teknik direktör Fatih Terim, cezası nedeniyle müsabakayı protokol tribününde takip etti.

Protokol tribününün arka bölümünde Galatasaraylı yöneticilerle birlikte oturan Terim, müsabakayı buradan izledi.

Terim'in yokluğunda ise derbi maçta takımın başında antrenör Taffarel yer aldı. Maç kadrosunda teknik direktör olarak Taffarel'in ismi yer alırken, Sivasspor karşılaşmasında bu görevi antrenör Hasan Şaş üstlenmişti.

Sarı-kırmızılı takımın devre arası transfer döneminde kadrosuna kattığı yıldız oyuncu Didier Drogba, Fenerbahçe maçıyla ilk derbi müsabakasına çıkmış oldu.