A Milli Takım'da forma giyecek ilk siyahi oyuncu olmaya hazırlanan Dixon, şampiyonluk sonrası ücretini 3'e katlayıp Fenerbahçe'yle anlaştı. ABD'nin Chicago kentinde bir merdiven basamağında dünyaya gelen Dixon'ın annesi Lawanda, uyuşturucu satışı ve kullanımı nedeniyle oyuncunun çocukluğu boyunca hapse girip çıktı.

Dixon 10 yaşındaşken 13 yaşındaki ağabeyi Brian vurularak hayatını kaybetti, geçen yıl da üvey kardeşi bar kavgasında öldü. Yıldız oyuncu, annesi, babası ve ağabeylerinin defalarca hapse girmesine neden olan uyuşturucu satışı nedeniyle 18 yaşında bir çeşit ıslahevi olan Boot Camp'e gönderildi. Hem çeşitli işlerde çalışıp hem de okumaya çalışan Dixon, basketbol sayesinde hayata tutunup Troy Üniversitesi'ne girdi. Polonya, Fransa ve İtalya'da oynadıktan sonra 3 yıl önce 220 bin dolar ücretle Pınar Karşıyaka'ya transfer olan oyun kurucu, kendinin ve takımın kaderini değiştirdi.

Karşıyaka'dan ikinci sezon 350 bin dolar, bu sezon ise 410 bin dolar alarak kulüp tarihinin en pahalı yabancısı olan Dixon, Türkiye Kupası, Cumhurbaşkanlığı Kupası ve ligde şampiyonluk kupasını kaldırırken normal sezonun sayı kralı oldu, finallerin en değerli oyuncusu seçildi. A Milli Takım Antrenörü Ergin Ataman'ın geçtiğimiz günlerde Avrupa Şampiyonası için devşirme oyuncu olarak seçtiği Dixon, Türk pasaportunda Ali Muhammed adını istedi. Performansıyla tüm ülkenin dikkatini çeken oyuncu, yıllık 1.2 milyon dolardan 2.4 milyon dolara Fenerbahçe'yle 2 yıllık anlaştı.

PINAR KARŞIYAKA BONSERVİS BEKLİYOR

Pınar Karşıyaka, Dixon'u takımda tutmak için olanaklarını sonuna kadar açıp oyuncuya 2 yıllık toplam 2 milyon dolar teklif etti ama ikna edemedi. Pınar Karşıyaka Federasyon'un mevcut yönergesi gereği oyuncusunun geçen sezon kulüpten aldığı ücret olan 410 bin dolar bonservisi Fenerbahçe'den talep etme hakkına sahip. Ancak Federasyon, mevcut yabancı transfer yönergesini bu hafta değiştirmeyi planlıyor. Yeni yönergeye göre ligde birbirlerinden yabancı alan takımlar bonservis ödemeyecek. Dixon'un Türk vatandaşlığına geçmesi de Karşıyaka'nın bonservis alma şansını azaltıyor.

PLAY OFF'TA GAZA BASTI

Türkiye Basketbol Ligi'nin normal sezonunda en çok sayı atan oyuncu olan Dixon, 16.8 sayı, 3.7 ribaund, 4.3 asist ortalamaları yakaladı. Yıldız oyuncu play off'ta ise bu rakamları 18.5 sayı, 4 ribaund, 4.7 asiste çıkardı.

BARCELONA SEFERİ

Şampiyon Pınar Karşıyaka, sahada sonuna kadar hak ettiği Euroleague biletini masada da almak için yarın İspanya'nın Barcelona kentinde lig yönetimiyle masaya oturacak. Euroleague'in davetlisi olarak bu kente gidecek Kaf-Kaf saat 13.30'da yetkililerle masaya oturacak. Kulüp ve bütçeyle ilgili detaylı sunum yapacak Karşıyaka heyetinde Kaymakan Sadettin Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Özel, Başkan Ali Erten, Şube Başkanı Tamer Ustaoğlu, Eski Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, Genel Menajar Selim Çınar bulunacak. Yeşil-kırmızılılar, Euroleague'in şart koştuğu 4 milyon euro bütçe konusunda sponsor Yaşar Holdign'ten destek sözü almıştı.