Ankara'da Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle yapılan toplantıdan güzel haberlerle dönen İzmir Gücü Spor Vakfı Başkanı Tuğrul Yemişçi, Göztepe Gürsel Aksel ve Karşıyaka Yalı Tesisleri'ne yapılacak statların birbirinin aynısı olacağını açıkladı.
Tuğrul Yemişçi, "Kapasiteleri aynı, sadece renkleri farklı iki stat olacak. Proje için incelemelerin 10 gün içinde başlamasını bekliyoruz" dedi. Diğer iki stat için Kaynaklar'daki arazinin öncelikli olduğunu, Örnekköy projesinin sonra gündeme geleceğini ekleyen Tuğrul Yemişçi, şöyle devam etti: "Mayıs ayı sonunda Alsancak ve Atatürk Stadı revize edilecek. Altınordu'ya stat kazandırmak için hazineden arazi istenecek. Buca Cemil Şeboy ve Altay Gaziemir tesislerinin karşısındaki arsaların devri için Milli Emlak Genel Müdürü Abdullah Kaya'yla görüştük. KSK de Sasalı'da kamp merkezi için girişimde bulundu. Pınar KSK'nin nın Final-Four'u alması için destek de talep ettik."

Güçbirliği olsun

İzmir kulüpleriyle birlikte Ankara'da yapılan temaslardan dört yeni stat sözü çıkması, Ege Kulüpler Birliği'ni gündeme getirdi. Başkent'te tam bir dayanışma örneği sergilediklerini ifade eden İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, "Birlikteliğin güç olduğu farkedildi. İzmir'in bu görüntüsü Ankara'yı şaşırttı. Şimdi de profesyonel liglerde mücadele eden Ege kulüpleriyle tek yumruk olmak istiyoruz" dedi. Yemişçi, kulüp başkanlarıyla birlikte İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan randevu talep edeceklerini ekledi.