Eczacıbaşı Vitra büyük bir başarıya imza attı. Kadın voleybol ligi Eczacıbaşı Vitra Avrupa'nın en iyi kadın voleybol ligi olan DenizBank CEV Şampiyonlar Liginde Avrupa şampiyonu oldu.

Szczecin kentindeki Azoty Arena'da oynanan final maçının ilk setini Eczacıbaşı VitrA 25-22 alarak 1-0 öne geçti. Büyük bir çekişmeye sahne olan 2. setin kazananı 25-20'lik skorla Eczacıbaşı VitrA olurken, Türk ekip İtalyanlar karşısında 2-0'lık üstünlüğü sağladı. 3. sette İtalyanlara üstünlüğünü kabul ettiren Eczacıbaşı VitrA, seti 25-21, oyunu da 3-0 kazanarak Final Four'da şampiyonluğa ulaştı.

Şampiyonadaki diğer Türk takımı VakıfBank ise, ev sahibi ekip Chemik Police'i 3-0 yenerek bronz madalyanın sahibi olmuştu.


TARAFTARLARIN MÜTHİŞ DESTEĞİ

Azoty Arena'yı dolduran İtalyan ve Türk taraftarlar, mücadelenin başından sonuna kadar takımlarına müthiş bir destek verdi. Taraftarların bayraklar eşliğindeki tezahüratları renkli görüntülere sahne oldu. Karşılaşmaya Polonyalı voleybolseverler de büyük ilgi göstererek tribün şovlarına katıldı.


MADALYALAR TÖRENLE VERİLDİ

Karşılaşmanın ardından düzenlenen törende Eczacıbaşı VitrA'ya altın, Unendo Yamamay Busto'ya gümüş, VakıfBank'a ise bronz madalyaları takdim edildi.

ECZACIBAŞI VİTRA'NIN ŞAMPİYONLUK COŞKUSU

Final Four'da şampiyonluğa ulaşan Eczacıbaşı VitrA'da büyük coşku yaşandı. Karşılaşma sonunda taraftarlara koşan oyuncular, altın madalya sevincini doyasıya yaşadı.

DEMBA BA ŞARKISINI SÖYLEDİLER

Eczacıbaşı VitrA oyuncuları son günlerde popüler olan Beşiktaşlı futbolcu Demba Ba'ya uyarlanan şarkıyı taraftarlarıyla birlikte söylediler.


VAKIFBANKLI OYUNCULARDAN TEBRİK

Şampiyonada üçüncü olan bir diğer Türk takımı VakıfBank'ın kaptanı Gözde Sonsırma ve diğer oyuncular, seremoni sırasında Eczacıbaşı VitrAlı oyuncuların yanına gelip sarılarak tebrik ettiler.

Eczacıbaşı VitrAlı oyuncular, maç sonu DHA'ya yaptıkları açıklamalarda kupayı Türkiye'ye götürdükleri için çok mutlu olduklarını söylediler.

SALON: Azoty Arena

ANTRENÖR: Giovanni Caprara

ECZACIBAŞI VİTRA: Bethania Pena, Nilay , Asuman, Gözde, Neslihan, Poljak, Christiane Fürst

UNENDO YAMAMAY BUSTO: Lyubushikina, Marcon, Diouf, Wolosz, Havekova, Pisani, Michel, Perry