Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta şampiyonluk hesapları yapan lider Göztepe, attığı gollerle rakiplerine gözdağı, taraftarlarına da umut veriyor. 125 takımın mücadele ettiği profesyonel liglerde sarı-kırmızılılar, Süper Lig'de 62 gol atan Fenerbahçe'nin ardından 55 gol ile Türkiye'nin en golcü ikinci takımı oldu. 2.3'lük gol ortalamasıyla da golcü kimliğini ortaya çıkaran Göz-Göz'de Tayfun 13, Türker 11, İlhan 9, Raşit 5 gol atarak takımın yükünü çekti. Teknik Direktör Özcan Kızıltan, Türkiye'nin en iyi golcülerinin Göztepe'de olduğunu belirterek, "Sezon başında iyi bir ekip yapmamızın karşılığını alıyoruz" dedi.


En zor mücadele


Cumartesi günü deplasmanda Ankara ekibi Bugsaşspor ile oynayacakları maçın şampiyonluk için büyük önem taşıdığını açıklayan Kızıltan, "Rakibimiz evinde kolay kolay kaybetmiyor. Aramızda da 7 puan fark var. Hedefe varmamıza 7 hafta kaldı. Telafisi olmayan maçlar oynayacağız. Maçın ilk dakikalarında gol bulursak, sonuca daha rahat gidebiliriz. Bu maça iyi konsantre olmamız şart" diye konuştu.


Tayfun sıkıntısı


Disiplinsiz davranışları nedeniyle 30 bin TL'lik cezaya çarptırılan Tayfun'u Ankara'da ilk 11'de oynatıp oynatmayacağı konusunda yorum yapmayan, "Şampiyonluk yarışında tüm futbolcularımdan yararlanmak istiyorum" diyen Kızıltan, golcü futbolcunun hırslarından kaynaklanan tepkiler vermesinin doğal olduğunu da ifade etti. Yönetimin, Tayfun'a maç bitmeden kimseye haber vermeden stattan ayrıldığı için ceza kestiği ifade edildi. Göztepe'de sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor.