PTT 1. Ligi'nde mücadele eden Karşıyaka ve Göztepe'nin formalarına aynı anda sponsor olarak bir ilke imza Folkart, bu kez de 'Ezeli rekabet ebedi kardeşlik' sloganıyla iki takımın taraftarlarının ve futbolcularını filmde buluşturdu. Çekimleri geçen hafta her iki takım için özel anlam taşıyan yerlerde yapılan 60 saniyelik film Cumhuriyet Bayramı'nda tüm televizyon kanallarında, sinema salonlarında ve sosyal medyada gösterilecek.

Kardeşlik ve dayanışma duygusunun Türk milletinin köklerinde bulunduğunu dile getiren Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "Son zamanlarda meydana gelen olumsuz olaylar milletçe kardeşlik duygumuzu geri plana itmemize neden oldu. Ancak Türkiye'nin içinde bulunduğu bu gergin ortamdan kurtuluşu ancak kardeşlik duygusuna sarılıp sahip çıkarak olur. Kardeşliğin en güzel örneğini İzmir'den verdik. Yıllarca 'Bir araya gelmez' denilen İzmir'in iki vazgeçilmez takımı Karşıyaka ve Göztepe bu sezon göğüslerinde aynı ismi taşıyarak mücadele ediyor. Ezeli rekabet takımlar için yeşil sahalarda taraftarları için de türbinlerde kalıyor. Statların dışında ise kardeşlik var. Eğer iki ezeli rakip bir araya gelebiliyorsa tüm Türkiye bir araya gelebilir. İzmir'den haykırdığımız kardeşlik mesajını tüm Türkiye'nin duyması için bir film hazırladık. Umarım hazırladığımız film milletçe geri plana ittiğimiz kardeşlik duygusuna yeniden sıkı sıkı sarılmamıza vesile olur" diye konuştu.

Çekimleri Karşıyaka, Göztepe ve Meles Deltası'ndaki rekreasyon alanında yapılan 60 saniyelik filmde her iki takımın taraftarları üzerlerinde formaları maça gitmek için yola çıkıyor ancak Meles Deltası'nda buluşuyor. Taraftarlara burada takım kaptanları katılıyor. Filmin finalinde ise her iki takımın taraftarları ve futbolcuları 600 metrekarelik dev bir Türk bayrağı açarak kardeşlik mesajı veriyor.