Altınordu Futbol Eğitim Kurumları Sait Altınordu Yerleşkesi'ni ziyaret eden ve altyapı oyuncuları tarafından "Hoşgeldin Fatih dede" diyerek karşılanan Fatih Terim, tesiste incelemelerde bulundu. Tesise çeşitli fotoğrafları asılan Terim, ayrı sahalarda antrenman yapan oyuncuları izleyerek, Altınordu A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan ve kulüp yöneticilerinden bilgi aldı.

Terim, gazetecilere yaptığı açıklamada, tesislerden çok etkilendiğini, ülke futbolunun böyle tesislere ve böyle bir anlayışa, vizyona ihtiyacı olduğunu kaydetti. Altınordu'da bunu görmenin kendisinin mutlu ettiğini kaydeden Terim, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Örnek bir akademi kurmuşlar. Tekniğiyle, fiziğiyle, performansıyla, özel dersleriyle, yaklaşımlarıyla çocukların mutlulukları gözlerinden okunuyor. 7-8 küçük çocuğumuzla konuşurken ayrı şehirlerden geldiğini öğrendim. Bu çok daha güzel bence. Burayı artık bir okul, ekol olarak belirlemişler. O önemli. Zaten Mehmet Bey'in çalışmaları uzun zamandır güzel şekilde devam ediyor. İyi ki gelmişim, gelmeseydim üzülürdüm. Futbol adamı olarak çok etkilendim. Orhan abi gibi Datcu gibi eski dostları görmek de beni mutlu etti."

Terim, kulübün Kuşadası'ndaki tesislerini de ziyaret edeceğini belirterek, şöyle konuştu:

"Her yere de gideceğim. Bu tip yerlerin çoğalması lazım. Bu tip düşünenleri fazlalaştırmamız, teşvik edip, yanında olmamız lazım. Tesislerin bir Avrupa kulübünün altyapısından farkı yok. Çözümü dışarıda aramaya gerek yok, Türkiye'de de var böyle şeyler. Başkanından en küçük yaştaki hizmetlisine kadar aradaki tüm insanları Türkiye Futbol Federasyonu, şahsım ve Türk futbolu adına tebrik ediyorum. Bu çalışmanın filizleri en kısa zamanda verecektir."

Tek dileğinin bu tür örneklerin çoğalması olduğunu kaydeden Terim, "Bu bir vizyon, özveri ve sevgi işi. Bunun ekonomik kısmı var ama bu yaklaşıma herkes yardımcı olur. Bunları ne kadar çoğaltırsak o kadar çabuk ayağa kalkacağız. Çocuklarımızın iyi yetişmesi için, birer yıldız, iyi futbolcu, iyi insan olması için okulla beraber yürütülebilir. En güzel örneği burası" dedi.

Gazetecilerin sorularını da cevaplayan Terim, rönesans, devrim yaparken herkesin elini taşın altına sokması gerektiğini belirterek, "Hiçbir gerileme olmaz bizde. Ne zaman geldiysek her zaman bir değişiklik olacaktır" diye konuştu.

Terim, Ziraat Türkiye Kupası'nda Elazığspor ile yapılan maçta sol ayak bileği kırılan Galatasaraylı Aydın Yılmaz'ın sakatlığının üzücü olduğunu belirterek, en kısa zamanda sahalara dönmesini diledi.

Altınordu A.Ş. Başkanı Seyit Mehmet Özkan tarafından, futbolculuk döneminde Galatasaray'a imza attığı ve yanında Metin Oktay'ın bulunduğu fotoğrafın resmedildiği bir gümüş tabak hediye edilmesi üzerine Terim, "Metin abiyle olması ayrı bir anlamı oluyor. Kendisi, Galatasaray'a transferimde çok önemli rol oynamıştı. Bir efsaneyle olması daha anlamlı kılıyor" diye konuştu.