UEFA Avrupa Ligi yarı final turunun rövanşında deplasmanda Portekiz temsilcisi Benfica'ya 3-1 yenilen Fenerbahçe'nin Avrupa macerası sona erdi. Avrupa kupaları mücadelesine 1959-1960 sezonunda başlayan sarı-lacivertliler, 54 yıllık serüvende finale kalarak bir ilki gerçekleştirmek için çıktığı rövanşta 3-1'lik yenilgiden kurtulamadı ve kupaya veda etti.

Sarı lacivertliler, 1963-1964 sezonunda Kupa Galipleri Kupası'nda ve 2007-2008 sezonunda da şampiyonlar ligi'nde oynadığı çeyrek finallerin ardından bu sezon kulüp tarihine geçen bir başarıya imza atarak UEFA Avrupa Ligi'nde yarı finale kadar geldi.

Aykut Kocaman yönetimindeki takım, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 takımın bulunduğu 3. tur, çeyrek final ve yarı final başarılarıyla kulüp tarihinde ilklere imza atıp finalin kapısına kadar geldiyse de hedefini gerçekleştiremedi.


6 maç sonra deplasmanda yenildiler


Sarı-lacivertli ekip, Avrupa kupalarında 6 maç sonra deplasmanda yenildi. UEFA Avrupa Ligi'nde bundan önceki 6 maçta 4 galibiyet alan, 2 maçta berabere kalan sarı-lacivertliler, Benfica karşısında sahadan yenilgiyle ayrıldı.

Fenerbahçe, Benfica mücadelesiyle Avrupa kupalarında bir sezonda en çok maç yapan Türk takımı oldu. Lizbon'daki rövanşta bu sezon 18'inci Avrupa kupası maçına çıkan sarı-lacivertliler, Galatasaray'ın 17 maçlık rekorunu geçti.

FİNALİN KAPISINDAN DÖNDÜK

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, çok istedikleri, arzu ettikleri finalin kapısından döndüklerini söyledi.

UEFA Avrupa Ligi yarı final rövanşında 3-1 kaybettikleri Benfica maçının ardından basın toplantısı düzenleyen Kocaman, karşılaşmanın beklentilerine uygun şekilde cereyan ettiğini belirterek, "Benfica'nın, sahasında oynamanın verdiği avantajla ilk maçtaki dezavantajı eşitlemek için oyuna sert başlayacağını bekliyorduk. Nitekim de öyle oldu. Golü bulana kadar bizi son derece tehdit edici şekilde oynadılar. Golü bulduktan sonra karşılık verdik, ancak devamını getiremedik. Maça ilişkin olumlu olumsuz pek çok şey konuşulabilir, ancak kalemizde gördüğümüz 2. gol, bulunduğumuz seviye için çok basitti. Maçın ikinci yarısına çok istekli başlamamıza rağmen kalemizde gördüğümüz 3. golden sonra şuursuz bir arzuya kapıldık. Bir tarafta skoru koruma, diğer tarafta turu getirecek golü bulma arzusundaydık ama olmadı. Çok istediğimiz, arzu ettiğimiz finalin kapısından döndük. Benfica'yı tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Fenerbahçe takımının mevcut kadrosunun bu seviyedeki final maçı için yeterli olduğuna inanıyor musunuz" sorusuna Kocaman, "Keşke gelecek sene de yarı finale gelsek de bu kadroyla mücadele versek. Ben bu kadroyla mücadele etmek isterim. Esas olan burada tecrübedir. Olaya bireysel olarak bakmamak gerekli. Esas olan takım tecrübesidir. Fenerbahçe bugün bunu test etti. Gelecek sene bunun planları yapılır" yanıtını verdi.


VOLKAN DEMİREL: "ÇITAYI YÜKSELTTİK, İNŞALLAH GELECEK SENELERDE FİNALLER GÖRECEĞİZ"

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Volkan Demirel, "Aslında söylenecek fazla bir şey yok. Buraya kadar çok iyi gelmiştik, finale çok inanmıştık. Maçta istemediğimiz birkaç şey de oldu; Selçuk ve Gökhan'ın sakatlığı... 1-0'ı koruyamadık. İçerideki maçta daha gol atabilirdik, ama yine de avantajlı geldik, avantajı kullanamadık, başaramadık, üzgünüz. Daha dikkatli ve daha konsantre olmamız gerekiyor. Yapacak bir şey yok, sonuçta 3-1 yenildik. Benim en büyük üzüntüm, inanmış Fenerbahçe taraftarına final hediye edememek oldu. Çıtayı yükselttik, inşallah gelecek senelerde finaller göreceğiz" diye konuştu.


RETO ZIEGLER: "İLK MAÇTAKİ 3 TANE DİREKTEN DÖNEN TOPUN BEDELİNİ PAHALI ÖDEDİK"

Reto Ziegler ise çok üzgün olduklarını belirterek, "Konuşmak, bir şeyler söylemek kolay değil. Çok yüksek seviyede iki maç oynadık, ama o ilk maçtaki 3 tane direkten dönen topun bedelini pahalı ödedik. Daha az hata yapan adını finale yazdıracaktı. Biz daha fazla hata yaptık. İstanbul'daki harika maçtan sonra finale gitmeyi hak etmiştik, ama bundan sonra ligde ve kupada hedeflerimize devam edeceğiz. Yapacağımız bir şey yok" ifadesini kullandı.


BENFİCA TEKNİK DİREKTÖRÜ JORGE JESUS: "AMSTERDAM'A GİTMEYİ HAK EDEN TARAF BİZDİK"

Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus ise, Benfica'nın yıllardır böyle bir şampiyonada finale kalamadığını belirterek, "Bugün başarılarımıza bir yenisini daha ekledik. Maçın zor geçeceğini tahmin ettik. Ama Fenerbahçe'den daha iyi bir takım olduğumuzu biliyorduk. Ondan dolayı hak ederek kazandığımızı düşünüyorum. Amsterdam'a gitmeyi hak eden taraf bizdik. Oyuncularımı ve bizlere destek veren taraftarlarımızı kutluyorum" dedi.

Maçın devre arasında oyuncularına Fenerbahçe'den daha iyi bir takım olduklarını söylediğini vurgulayan Jesus, "Onlar da bana ikinci yarıda 3. golü bulacaklarını söyledi. Oyuncularım kendilerine çok güveniyordu. Nitekim bu güvenleriyle istediğimiz ritmi yakaladık. Fenerbahçe 2. golü attı ama bunu dert etmedik. İşler kötü gitseydi B planımız da vardı. Bunu uygulamadık. Neticede oyuncularım Amsterdam'a gitmeyi hak etti. Bizim tecrübemiz, bilgimiz var. UEFA Avrupa Ligi'nde oynayan en iyi takımlardan biriyiz. Bunun karşılığını da aldık" diye konuştu.