Son haftaların temposu en yüksek maçlardan biri olan karşılaşmada gülen taraf Fenerbahçe oldu. Karşılıklı ataklarla geçen karşılaşmanın uzatma dakikalarında bir duran top organizasyonunda golü bulan Fenerbahçe, 3 puanı hanesine yazdırdı. Maçın ardından basın toplantısında konuşan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, Galatasaray'ın galibiyet aldığı haftada, Manisaspor gibi uzun zamandır kazanamayan, galibiyete motive olmuş bir rakibe karşı mücadele ettiklerini söyledi. Kazanma arzularının yanında iyi futbol oynadıklarını, futbolun doğrularını yerine getirdiklerini belirten Kocaman, şöyle konuştu:
"Sezon başından beri deplasmandaki en iyi oyunumuzu oynadık. Kazanmanın dışında iyi futbol için Fenerbahçeli futbolcular sahada her şeyi yaptılar. Golü attığımız dakikaya kadar sahanın her yerini kullanmaya çalışan, yapılması gereken her şeyi yapan takım vardı. Her şey yolunda gidiyor derken, rakibin ilk atağında golü geldi. Bu bizi demoralize etti. Ancak buna rağmen oyundan kopmadık ve sportif anlamdaki saldırgan tablomuz devam etti. Bu süreçte Manisaspor'un atak girişimleri vardı. Karşılıklı gelen giden toplar vardı. Sonunda rakibin kendi kalesine attığı golle kazandık."

Kocaman, genç oyuncu Recep Niyaz hakkındaki bir soruya karşılık, "Bienvenu oyundan düşmüştü. Recep, çok becerikli ve gol şansı olan bir oyuncu. Ancak çok genç ve tecrübesiz. Temel futbol özellikleri yüksek bir oyuncu, orayı karıştırabilir ve gol becerisi yüksek olduğu için oyuna aldım, temel dürtü buydu. Fenerbahçe'yle ilk maçıydı, onun için çok büyük bir serüven başlıyor." ifadelerini kullandı.
Nobre'nin transferine ilişkin soruya ise Kocaman, "Lafı dolandırmaya gerek yok. Nobre ilgi alanımızda. Ancak transfer nereye kadar evrilir, birkaç gün içinde netleşir" diye cevap verdi.

ZİEGLER: "ÇILGINCA BİR MÜSABAKA OLDU"

Fenerbahçeli savunma oyuncusu Ziegler ise "çılgınca" bir müsabakanın geride kaldığını, sayısız gol fırsatı yakalamalarına rağmen kale önünde etkili olamadıklarını ve pozisyonları gole çeviremediklerini söyledi. Müsabakayı kaybetme ihtimallerinin de bulunduğunu kaydeden Ziegler, "Ancak son ana kadar inancımızı yitirmedik ve maçı bırakmadık. Son saniyede gelen golle hak ettiğimiz galibiyeti elde ettik" diye konuştu.
Ziegler, bir basın mensubunun dün Lefter Küçükandonyadis'in cenazesinde en ön sırada bulunduğunu hatırlatması üzerine şu ifadeleri kullandı:
"Ölüm gerçekten çok üzücü. Biz bunu dün seremonide yaşadık. Camia ve futbol takımı olarak çok üzüntülüyüz. Fenerbahçe'nin çok önemli isimlerinden Lefter'e karşı görevimizi faal futbolcular olarak yerine getirmeye çalıştık. Ben de onu yapmaya çalıştım. Bugünkü maçı Lefter için oynamaya çalıştık. Galibiyeti ruhuna armağan etmek için çıktık. Son dakikaya kadar bıraktık, buradan aldığımız galibiyetin huzuruyla ayrılıyoruz. Galibiyet moral oldu, liderliği bir an önce geri almak istiyoruz. Bu galibiyet de bize moral kaynağı oldu."

Fenerbahçeli Stoch da çok önemli bir galibiyet aldıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Çok baskın oynadık ama gerekli golleri atmakta geciktik. Maçı ilk yarıda çok erken koparmamız gerekiyordu. Şanssız olduğumuzu söyleyebilirim. Son dakikada ise şans bizden yanaydı. Hak ettiğimiz 3 puanı almak için gerekli mücadeleyi göstermiştik. Özellikle ilk yarıda çok farklı olabilirdi. Bu galibiyet için tanrıya şükretmeliyiz."

MANİSASPOR CEPHESİ

Manisaspor Teknik Direktörü Kemal Özdeş, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, uzatma bölümünde mağlup oldukları için çok üzgün olduklarını, maçtan sonra hakeme golün kaçıncı dakikada olduğunu sorduğunu söyledi. Kendilerine golün 90+5. dakikada olduğunun aktarıldığını belirten Özdeş, sözlerini şöyle devam etti:
"3 dakika uzatma verilmişti. Gol yenilebilir. Ama böyle bir durum çok az rastlandığı için garibime geldi. Hakemi kutluyorum, çok iyi bir maç yönetti. Maçın bu tempoda oynanmasına katkı sağladı. Ben sadece son ana tepki gösterdim. Ne Fenerbahçe bu kadar ofansif oynayan bir takım, ne de biz bu kadar ofansif oyuncuyla oynayarak pozisyona giremeyecek bir takımız. Biz 4 forvet oynadık, onlar forvetsiz mücadele etti. Kaybettiğimiz toplarla kalemizin içine kadar girdi. Bu arada 6 oyuncuyla savunma yaptık. Oyunu koparacak pozisyon da bulduk, ama 2-1 mağlup olduk ve üzüldük. Ben takımıma inanıyorum. Cezalı ve sakat oyuncularımın da dönmesiyle tekrar çıkışa geçip, ilk 8 hedefimize ulaşacağız."

Manisasporlu oyuncu Murat Gürbüzerol da iyi mücadele etmelerine rağmen uzatma bölümünde yedikleri golle rakiplerine mağlup olduklarını ifade ederek, "Kendi adıma çok net bir pozisyon buldum, bunu değerlendirseydim, maçın gidişatı değişecek ve lehimize dönecekti. Fenerbahçe daha şanslı çıktı. Sonuçtan dolayı üzgünüz" dedi.

Takımının tek golünü atan Simpson ise izleyenlerin zevk aldığı bir müsabakanın geride kaldığını belirterek, "3 puan kaybettik, ama kazanabilirdik veya 1 puan da alabilirdik. Maçın sonunda çok git gel oldu. Son dakikada yediğimiz gol nedeniyle takım olarak çok kötü durumdayız. Son 4-5 haftadaki şanssızlığımızı kıramıyoruz" diye konuştu.