Trabzon'da silahlı saldırıya uğrayan Fenerbahçe otobüsü ile ilgili Fenerbahçe Yönetim Kurulu'ndan açıklama geldi. Sarı lacivertli yönetim Aziz Yıldırım başkanlığında toplandı ve durum değerlendirmesi yaptı. Konuyla ilgili açıklama yapan Fenerbahçe Yöneticisi Deniz Tolga Aytöre, yapılan eylemin bir terör eylemi olduğunu belirterek,  "Bu olay aydınlanana kadar futbol oynama niyetinde değiliz." dedi.

Fenerbahçe Yönetim Kurulu, Şükrü Saracoğlu Stadı'nda kanlı saldırıyla alakalı açıklamalarda bulundu. Aziz Yıldırım başkanlığında bugün toplanarak durum değerlendirmesi yapan sarı lacivertli yönetim, toplantıda alınan kararları ve bundan sonra izlenecek rotayı açıklıyor.

"CİNAYETE TEŞEBBÜS VAR"

Türkiye'yi derinden sarsan olayla alakalı bir konuşma yapan Mahmut Uslu, "Bu olaya sahip çıkıldığı için inanıyoruz ki failler en kısa zamanda bulunacak. Burada insanların canına kast var, cinayete teşebbüs var. Faillerin bir an önce bulunacağına inanıyoruz. Yalnız biz değil bizimle beraber olan medya mensupları da hayati tehlike atlattı. Bu planlanmış, yanlış bir hadise. Bir an önce aydınlığa kavuşmasını istiyoruz. Bu olaylardan ötürü bütün siyasi şahsiyetler bu olaya sahip çıktı. İnanıyoruz ki kısa süre içinde failler bulunacaktır." dedi.

"SOW, HOCASINDAN İZİN ALARAK GİTTİ"

Sow'un Fenerbahçe'den ayrılacağıyla ilgili basında çıkan haberlere de açıklık getiren Uslu, "Sow hocasından izin alarak gitti. Kaçtı, gibi şeyler söz konusu değil. Oyuncularımızın psikolojik durumları hiç iyi durumda değil." ifadelerini kullandı.

"TERÖR EYLEMİDİR"

Mahmut Uslu'dan sonra söz alan Fenerbahçe Yöneticisi Deniz Tolga Aytöre, "Eylem Fenerbahçe-Trabzonspor odaklı değil, bir terör eylemidir. Biz sadece kendi taraftarımızından değil her takım taraftarlarının can güvenliğinden sorumluyuz. Bizim bu eylemde bir camiayı, bir bölgeyi sorumlu tutmamız söz konusu değildir. Bizim erteleme talebimizin, sakatların iyileşmesine yönelik olduğu söylendi. Böyle sığ düşünceler içinde olmayın. Bizim için şampiyonluğun önemi yok. Önemli olan can güvenliğinin sağlanması." dedi.

"BU OLAY AYDINLANANA KADAR FUTBOL OYNAMA NİYETİNDE DEĞİLİZ"

"Yaşanan olay bizim açımızdan unutulmayacak bir şey." diyen Aytöre, "Bu olay aydınlanana kadar futbol oynama niyetinde değiliz. Fenerbahçe, toplumsal zıtlaşmanın ve kutuplaşmanın hiçbir yerinde olmayacaktır. Bu Türkiye'nin sorunudur. Cana kasttır. Bir terör eylemidir. Eğer siz, yenildiğiniz bir milli takım müsabakasından bile, bütün kulüpler birleşip Aziz Yıldırım'ı şikayet ederseniz. Fenerbahçe'ye karşı yürütülen futbol faşizmini bırakmak lazım. Biz burada verilecek her türlü karara saygılıyız. Talebimiz, bu kararın bir an önce verilmesidir. Bizim için liglerin ertelenmesi, müsabakaların ötelenmesi ya da bu tür geçici eylemlerin bir anlamı yok. Toplumsal değerlerimizin karşısına makro-ekonomik değerleri koyarsak terör eylemleri sonucunda mağdur olmak kaçınılmazdır." diye konuştu.

"LİGLERİN ERTELENMESİ SPORTİF BİR BEKLENTİ DEĞİLDİR"

Fenerbahçeli yöneticilerden Şekip Mosturoğlu ise, "Taraftarımızın dik duruşu bütün kumpasları ortaya çıkarttı. Eğer bu olay bir terör eylemiyse, buna hep birlikte tepki göstermeliyiz. Bu olayı sosyal medyada kaşıyanların takipçisiyiz. Herkes yazdığını, çizdiğini bilerek çizsin. Bu olay ile beraber ülkenin sinir uçlarıyla oynanıyorsa toplu bir şekilde tepki göstermeliyiz. Liglerin ertelenmesi durumu bizim sportif bir beklentimiz değildir." ifadelerini kullandı.

HACIOSMANOĞLU'NA GÖNDERME!

Konuyla ilgili tekrar söz alan Fenerbahçeli yönetici Aytöre, "Bu konu ciddi düşüncelerle çözülebilir. Dün bir kulüp başkanının açıklamalarını dinledim. Siz o eylemin olduğu yerde, İstanbul Başsavcısı'nın arsası var diyorsunuz. Bu işler boş şeyler değil. İnsan hayatından bahsediyoruz.'Bu gerginliğin sebebi Aziz Yıldırım, bu gerginliğin sebebi Fenerbahçe diyerek ne kadar çabuk tüketiyorsunuz her şeyi? Ne oldu?" dedi. Bu arada Aytöre'nin isim vermeden eleştirdiği isim Trabzonspor Kulübü Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu.