Başkan Polat, seçim tarihinin 7 Mayıs 2011 olarak belirlediğini, ancak ilk toplantıda çoğunluk sağlanamaması halinde, kongrenin 14 Mayıs 2011 tarihinde gerçekleştirileceğini söyledi.

Seçim tarihini daha da öne çekebileceklerine vurgu yapan Polat, "Ama bana gelen mesajlarda, başkan adaylarının hazırlanmaları, yönetim listelerini oluşturabilmeleri için bu tarihi koyduk. Dilerim her şey Galatasaray için hayırlı olur" diye konuştu.


Seçime girmemize engel yok


Adnan Polat, Mali Genel Kurul'da idari yönden ibra edilmemelerin sonrası başkan ve yöneticilerin seçime giremeyeceği konusundaki görüşün tersini savundu. Polat, kendileri için bir seçim engeli bulunmadığını savunarak, "Bilinmelidir ki, mevcut yasalar ve tüzük bizi seçime gitmeye zorlamıyor. Seçime katılmamızı da engelleyen bir yasa yok. Mali Kongre'de mali ibra, denetim kurulu ibrası ve 2011 bütçesi onayı var ama idari ibrasızlık da var. Bu ne demektir, ne anlam taşımaktadır. Takdirlerinize bırakıyorum. Ancak bu yapılanlar, bizlerin gönlünü yaralamıştır" ifadesini kullandı.