Galatasaray durduk yerde duvara tosladı!.. Türk Telekom Arena Stadı’na geçme rüyasıyla yanıp tutuşan, burada 49 sene boyunca hüküm sürmeyi hayal eden Sarı-Kırmızılılar, açılışta yaşanan olaylar yüzünden şimdi acının büyüğünü yaşıyor. Henüz stadın devrini bile almamışken, anlaşmalar tam olarak imzalanmamışken, Galatasaray Kulübü’nün Arena Stadı üzerinde daha en küçük bir tasarrufu bile bulunmazken, taraftarlarının yaptığı hareket, her şeyi allak bullak etti. Nasıl etmesin ki? Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın verdiği mesaj, camiaya adeta bomba gibi düştü.

Şimdi kendi içinde de kaynamaya başlayan G.Saray’da yaşanacak gelişmeler büyük bir merakla bekleniyor. Yeni süreçte Sarı-kırmızılılar neler yaşayabilir?


POLAT İÇİN İSTİFA KAMPANYASI


* Başkan Adnan Polat’ın yaşananlar ve açıklamalar sonrası bir hayli yıpranması, Sarı-Kırmızılı taraftarların büyük tepkisini çekti. Bütün sosyal paylaşım sitelerinde Polat’ın istifası için büyük bir kampanya başlatıldı. Taraftarın Sivas maçında yönetime karşı ne gibi tavır sergileyeceği de merakla bekleniyor.

* Cimbom’un elinde şu anda sadece ön protokol bulunuyor. Ana protokol henüz imzalanmadı. GSGM ile yapılacak görüşmelerin sonucu merakla bekleniyor.

* Stadın devredilmesinden sonra Sarı-Kırmızılı kulübün Türk Telekom Arena Stadı’na kira bedeli ödeyip ödemeyeceği de kesinlik kazanacak.

* Resmi imzalar sonrasında daha önce 49 yıllığına Galatasaray’a kiralanması öngörülen stadın, ne kadar süreyle kiralanacağı da netleşecek.

* Stada giden yollar, henüz tamamlanmayan kavşaklar bulunuyor. Bu arada çevre düzenlemesi de henüz bitmiş değil.

* İl Güvenlik Kurulu bugün saat 09.00’da statla ilgili detaylı bir toplantı yapacak.


KOMPLO TEORİLERİ

RANT KAVGASI MI VAR?

Arena’yla ilgili daha stadın açılışı bile yapılmamıştı ki, birtakım rant söylemleri gizliden gizliye kulaktan kulağa yayılmaya başlandı. Nitekim, açılış gecesi gerçekleşen protestoların ardında bu rant kavgasının da yattığı söylemleri ayyuka çıktı! İddialara göre Ultraslanlar, yönetimden kombine bilet talebinde bulundu. Ancak karşılığında yönetimin restiyle karşılaştı. Gözdağı vermek adına da bazı gruplar, daha Ali Sami Yen’deki maçlarda yönetimin karşısına dikildi. Florya’da Fenerbahçeliler’in dövülmesi, Florya tesislerine hıyar bırakılıp maçlarda sahaya atılması, ‘Yönetim istifa’ sloganları, yuhalamalar işte bu rant kavgasının başlıca
sebepleri olarak gösteriliyor.


SUÇLU MUHALEFET Mİ?


Sarı-Kırmızılı yönetime göre taraftarları galeyana getiren, onları yönetime karşı kışkırtan hep muhalif liderler... Taraftarların bütün olumsuz tavırları, sloganları, bağırıp çağırmaları hep muhaliflerin yönlendirilmesiyle yapılıyor. Öyle ki, Galatasaray yönetimindeki herkes bu duruma böyle inanıyor, muhalifleri suçluyor.


VE BİR TESPİT
POLİS RAPORU: Planlı değil


Türk Telekom Arena Stadı’nda meydana gelen protesto olaylarında kasıt arayan yönetim bu maksatla emniyet birimlerine suç duyurusunda bulundu. Ancak olayın izini araştıran polis, bu durumun planlı olmadığını açıkladı. Polise göre olayların bütün gelişimi tamamıyla tesadüfler sonucu gerçekleşti.

BİR DE SORU:
SİVAS'LA NEREDE?

Futbol Federasyonu, kendi resmi internet sitesinde Süper Lig programının ilk haftasını açıklamasına rağmen Galatasaray-Sivasspor karşılaşmasının nerede oynanacağı konusundaki bilgiyi henüz geçmedi. Maçın pazar günü oynanacağı açıklanırken, hangi statta yapılacağı konusunda bir görüş belirtilmemiş olması hem kulüp yönetimini, hem camiayı, taraftarları ve hatta maça atanacak hakemleri bile tedirgin ediyor.


BEŞİKTAŞ DA OYNAYABİLİR


Galatasaray'ın açılışta yaşadıkları ilginç bir konuyu da yeniden gündeme getirdi. İnönü Stadı'nı yıkıp yerine yenisini yapmayı planlayan Siyah-Beyazlılar'da başkan Yıldırım Demirören'in de daha önce belirttiği gibi Seyrantepe'de oynama isteği söz konusu. Önceki gün yaşananlardan sonra kulislerde bu ihtimalden çok sık bahsedildi.


NE DEDİLER?



‘STATSIZ KALACAKTIK'


“Taraftarın yaptığı ayıptır. Bunu muhaliflerin yaptırdığı iddiası da saçma. G.Saray kuruş harcamadı Başbakan’ın talimatıyla stadımız oldu. Yapılan vefa, terbiye ve misafirlik açısından da ayıp. Bunu önleyemeyen yönetim son derece acizdir. Ne demek ‘Bunu önleyemem’... Üstelik daha stadın kullanım sözleşmesi yok. Siz şimdi Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile sözleşme safhasında neler olacak düşünebiliyor musunuz?”
Faruk Süren (Eski başkan)


‘ŞARTLAR HAZIR DEĞİLDİ'


G.Saray, 264 dönüm Seyrantepe, 35 dönüm Mecidiyeköy arazilerini bedelsiz verip, yeni stadın 24 aylık bir sürede inşaa edilmesi koşulu ve 49 yıllık üst hakkıyla teslimi karşılığında devletle mukavele yaptı. Üstelik TOKİ’nin G.Saray’dan üst hakkını teslim aldığı araziyi mevcut stadın maliyetinin üzerinde fiyatla bir inşaat firmasına ihale ile sattığı bilinmektedir. Devletin bu alışverişte G.Saray’a iane yapması söz konusu değildir. Dolayısıyla G.Saray’ın bu stat için tek kuruş harcaması söz konusu olamaz. Üstüne düşeni fazlasıyla yapmıştır. 15 aylık bir gecikme de oldu. Fiziki, idari, pisikolojik şartlar oluşmadan açılış yapılması, yaşanan tartışma ve sorunların temel sebebidir.
Hayrettin Kozak (Kongre üyesi)


‘İSTİFA ETMELİYDİLER’


“Bu hastanın doktoru evine çağırıp hakaret etmesine benziyor. Başbakan’a yapılan budur. Çok ayıp. Yönetimden istifa bekliyordum ama olmadı. Artık genel kurul gereğini yapar.”
Refik Arkan (Eski yönetici)


AĞIR SUÇLAMA


G.Saray camiasından Polat’a ağır itham: Kendini kurtarmak adına stadı erken açtı, 2.5 milyon dolar masraf yaptı

Arena Stadı’nın altından çok sular akacak gibi görünüyor... Sarı-Kırmızılı camianın önde gelenleri başkan Adnan Polat’a olan eleştirilerini giderek artırıyor. Başkanın kendini kurtarmak adına stadın açılışını zamansız yaptırdığına dair görüşler ağırlık kazanmaya başladı. Öyle ki, muhalifler, Adnan Polat’ın ‘Stadı açan başkan’ unvanına sahip olması adına, bunun yanı sıra kombinelerin bir an önce satılması uğruna daha da ötesi başkanın kendini kurtarmak adına stadın açılışını erken yaptırdığı iddiaları camiada kol geziyor.


İŞTE 5 BÜYÜK ELEŞTİRİ


1 Arena açılışına tam 2.5 milyon dolar harcandı. Oysa görüldüğü kadarıyla ortada bu kadar parayı dökecek görkemli bir açılış gerçekleşmedi.

2 Böyle bir açılışta Arena’nın hiçbir yerinde kulübün kurucusu olan Ali Sami Yen’in ne bir ismi ne de resminin koyulmadığı, anısına saygı duruşu yapılmadığı belirtildi.

3 Ayrıca Arena’nın yapımında en büyük emeği bulunan rahmetli Özhan Canaydın ve şehitler için de saygı duruşu yapılmaması tepkilere sebep oldu.

4 Tam bin 500 tane temizlik işçisinin tutulduğu ancak bu sayının oldukça abartılı olduğu kaydedildi.

5 Polat’ın söylediği gibi maçtan sonra stat çıkışında eve dönmek hiç kolay olmadı. Taraftarlar saatlerce metrobüs kuyruklarında bekledi. Bu da başkana eleştirilere sebep oldu. (Habertürk)