Muğla Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nce, Marmaris Yüzme Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen yarışlara 8 ilden 18 takım ve 250 sporcunun katıldığı belirtildi. Yarışların ilk günü yapılan açılış seremonisinde sporcular ve hakemler tanıtıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu yaptığı konuşmada, amaçlarının bu tür organizasyonların sayısını ve çeşitliliğini arttırmak olduğunu söyledi. Hacıcaferoğlu, bu yarışların sporcuların başarılarını ve tecrübelerini üst seviyeye çıkardığını ifade etti.

İlk gün yarışları sonunda dereceye giren yüzücülere madalyaları düzenlenen törenle verildi. Erkekler 11 yaş kategorisindeki 100 metre sırt üstü yarışlarında birinci olan Can Yaşar Kanoğlu, ikinci olan Yiğit Yüksel ve üçüncülüğü elde eden İsrafil Berk Çakaloğlu'na madalyalarını Hacıcaferoğlu taktı.

Öte yandan, yaş gruplarında en başarılı kız ve erkek sporcuya turnuvanın en başarılı sporcusu ödülü verileceği belirtildi. ''Geleceğin Şampiyon Kulaçları Marmaris'te Buluşuyor'' yarışları 12 Şubat'ta sona erecek.