Lizbon’da maçın 57. dakikasında tüm Türkiye’nin yüreği ağzına geldi. Gelişen Benfica atağında arka direkte topu uzaklaştırmak isteyen Gökhan Gönül, Gaitan’ın suratına gelen tekmesiyle bir anda kendini yerde buldu. Düşerken yüzünü zemine çarpan milli oyuncunun hareketsiz bir şekilde yattığını gören tüm oyuncular büyük panik yaşadılar.

Benficalılar hemen sağlık ekibini oyuna çağırırken, karşılaşma uzun bir süre durdu. Sarı-lacivertli oyuncu ilk müdahalenin ardından sedye ile oyundan çıktı. Gökhan’ın yerine ise Bekir İrtegün, kalan bölümde görev yaptı.

Sekiz dikiş atıldı

Yaşadığı talihsiz sakatlığın ardından stat kliniğine götürülen Gökhan Gönül’ün durumunun iyi olduğu öğrenildi. Dudağı patlayan milli oyuncuya dikiş atıldığı belirtildi. Ancak Gökhan her ihtimale karşı bir süre kontrol altında tutuldu. Milli oyuncunun durumu takım arkadaşlarının moralini de bir hayli bozdu.
Kulüp doktoru Burak Kundakcıoğlu, “Gökhan’ın bir kafa travması ve şuur kaybı oldu. Plastik cerrahi arkadaş ağızına 8 dikiş attı. Genel durumu iyi. Korkulacak bir durumu yok gibi görünüyor” dedi.

Selçuk’ta yırtık var

Orta alanda ciddi problemler yaşayan Fenerbahçe ilk yarının sonlarına doğru Selçuk Şahin’i de kaybetti. Meireles’in sakatlığı, Mehmet Topal’ın ise cezası nedeniyle forma giyemediği karşılaşmada ilk 11’de görev yapan Selçuk ilk yarının sonlarına doğru bir Benfica atağını önlemek isterken önce Kuyt ile çarpıştı, ardından kendini yerde buldu. Bu pozisyon sonrası sakatlanan tecrübeli oyuncu yerini Mehmet Topuz’a bırakırken, ilk yapılan kontrollerde Selçuk’un adalesinde yırtık tespit edildi.

Kulüp doktoru Burak Kunduracıoğlu, “Selçuk dizinin içinden ses geldiğini söyledi. İç yan bağlara uygun bir sakatlığı var gibi. Son durumu bu. Tedavisine hemen başladık” diye konuştu.