Kulüpten yapılan açıklamada 24 yaşındaki Besara'nın yarın İzmir'e gelerek sağlık kontrolünden geçeceği ve resmi sözleşmeye imza atacağı bildirildi. Göztepe'nin Besara'nın yanı sıra Çaykur Rizeli stoper Giray'la da büyük ölçüde anlaşma sağladığı kaydedildi.

Futbola doğduğu yer olan İsveç'in Assyriska takımında başlayan Nahin Besara, 4 sezon formasını giydigi ekipte 120 maça çıkıp 17 gol attı. 2013-14 sezonunda İsveç'in Hammarby takımına transfer olan genç futbolcu 63 müsabakada ağları 13 kez sarsmayı başardı. Besara, İsveç'in U17 ve U19 Milli Takımı'nda da toplam 20 kez oynadı. Şu ana kadar Gosso, Leroy, Maah, Vleminckx ve Besara'yı kadrosuna katan Göztepe'nin statü gereği 5 yabancı futbolcuya daha imza attırma hakkı bulunuyor.

TİMUR KOSOVALI ŞANLIURFASPOR'DA

Geçen sezon 2'nci Lig'de attığı gollerle Göztepe'nin kazandığı şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Timur Kosovalı, PTT 1'inci Ligi ekiplerinden Şanlıurfaspor'a transfer oldu. Sarı kırmızılıların Hakan Barış'a karşılık Manisaspor'a vermeyi planladığı golcü futbolcu, teklifi kabul etmedi. Göztepe, bu yüzden Manisaspor'la 800 bin TL artı Hakan'ın satışında yüzde 10 pay karşılığında anlaştı. Göztepe,. resmi sitesinden Timur'a emekleri için teşekkür mesajı yayınladı.