Kurulduğu 2001'den bu yana TFF 1'inci Lig'de 5 kez yer alan Göztepe, ilk defa bu sezon ikinci sıraya kadar tırmandı. Ligde son 7 haftada 5 galibiyet, 2 beraberlik alan sarı kırmızılılar, 21 puanın 17'sini hanesine yazdırdı. Bu periyotta Göztepe yalnız 7 maçta 6 galibiyet alan 25 puanlı lider Yeni Malatyaspor geçti. Spor Toto 2'nci Lig'de şampiyon olduğu 2010-11'den 6 yıl sonra en başarılı sezonunu yaşayan Göztepe, o sezon olduğu gibi ilk kez 10. haftayı 21 puanla geçti.

Bornova Stadı'nda taraftarıyla tek vücut olan Göztepe, bu statta oynadığı kritik maçlarda Eskişehirspor'dan sonra Boluspor'u da son dakika gollüyle devirmeyi başardı. Okan Buruk'un öğrencileri 10 haftada 7 gol yiyerek ligdeki 18 takım arasında kalesinde en az gol gören ekip ünvanını da elde etti. İlk 3 haftada 5 gol yiyen Göztepe, ardından son 7 maçta kalesinde yalnızca 2 gol gördü.

Sarı kırmızılıları yıllar sonra ilk kez Süper Lig potasına sokan isim olan teknik direktör Okan Buruk, "Oyuncularım Boluspor maçında kazanmak için büyük bir efor sarfettiler, bunun için onlarla gurur duyuyorum. Yolumuzun çok uzun olduğunu biliyoruz bu yolda hep beraber yürümeye devam edeceğiz" dedi.

NÖBETÇİ GOLCÜ İŞ BAŞINDA

Göztepe'de forma giydiği 7 maçta 6 gol atan Jahovic'in cezası nedeniyle Boluspor karışısında ilk 11'de şans bulan Umut Nayir, 90+1'inci dakikada tabelayı değiştirip takımını galibiyete taşıyarak, Jahovic'i aratmadı.

Bu sezon sonradan oyuna girdiği 2 maçta Altınordu'ya 90+4'üncü dakikada gol atarak Göztepe'yi 3-2 galibiyete taşıyan, 2-0'lık Şanlıurfaspor randevusunda da 88'inci dakikada ağları sarstı. Umut, Boluspor maçında Jahovic'in yokluğunda bu kez 90+1'inci dakikada penaltıyı gole çevirdi. Göztepe'nin yedek golcüsü, kazanılan 9 puana direkt katkı yapmış oldu.

FUTBOLCULARIN CEBİ DOLDU

Göztepe'de futbolcuların cepleri son 3 karşılaşmada doldu. Başkan Mehmet Sepil, Eskişehirspor sınavında iç sahada 7 bin TL olan galibiyet primini 10'ar bin TL'ye çıkardı. Sarı kırmızılı oyuncular geçen hafta deplasmandaki Giresunspor beraberliği ile 3'er bin TL prime hak kazandı. Boluspor galibiyetine de 10'ar bin TL dağıtılması halinde futbolcular, 14 gün içinde 23'er bin TL primi ceplerine koymuş olacak.

Göztepe milli maç nedeniyle lige verilen arada 3 gün izin yapıp, antrenmanlara perşembe günü yeniden başlayacak.