Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan ligde hem Göztepe, hem de Boluspor, son 6 maçın 4'ünü kazandı, 2 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Son maçta Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u yenerek üst üste üçüncü galibiyetini alan Boluspor, 20 puana ulaşıp Giresunspor beraberliğiyle 18 puanda kalan Göztepe'den 2'nciliği devraldı.

Ligde bir basamak altında bulunan Balıkesirspor'a 4 puan fark atan 3'üncü Göztepe, Boluspor'u yenerse 10'uncu hafta sonunda yeniden ikinci sıraya çıkıp, Süper Lig hattına tırmanmak istiyor. Göztepe, mağlubiyet durumunda rakibinin 5 puan gerisine düşerek ilk iki yarışında ağır bir yara alacak.

Sarı kırmızılılarda kritik 90 dakika öncesi Jahovic ve Gökhan Karadeniz cezalı, Emrecan ile Tanju sakat. Sakatlığı nedeniyle Giresun deplasmanında forma giyemeyen Gençer'in karşılaşmaya yetişip yetişemeşeceği ise belirsiz.

GÖZTEPE'NİN GOL UMUT'U

Göztepe'de forma giydiği 7 maçta 6 gol atan Jahovic'in kritik Boluspor randevusu öncesi cezalı duruma düşmesinin ardından gözler Umut Nayir'e çevrildi. Sezon başında Osmanlıspor'dan 2 yıllığına kiralandıktan sonra ligde yalnız ilk hafta Büyükşehir Gaziantepspor deplasmanında ilk 11'de oynayan 23 yaşındaki golcü, ardından Jahovic ve Kone'nin gerisinde yedek kaldı. Son 8 maçın 7'sinde sonradan oyuna dahil olan Umut, ligde ve kupada 2'şer gol attı. Teknik direktör Okan Buruk, Jahovic'in yokluğunda Umut'u ilk 11'e monte ederek Kone'yi yedek soyundurmayı planlıyor.