İl Spor Güvenlik Kurulu, 2 takım arasındaki husumeti ve Göztepeliler'in ilk yarıda Başkent'teki müsabakaya alınmamasını gözönünde bulundurarak, "Ankaragücü taraftarının maça gelmesini istemiyorsanız bu yönde karar alalım" mesajı verdi. Ancak alkışlanacak bir tavır sergileyen Göztepe yönetimi, "Sevdaya yasak olmaz" diyerek rakip taraftarın İzmir'e gelmesine karşı çıkmadı.

Ankaragücü seyircisinin stada alınıp alınmama kararını İl Spor Güvenlik Kurulu'na bırakan Göztepe yönetiminin, "Bu sezon Gölbaşıspor, Bugsaşspor ve Ankaragücü maçlarına taraftarımız alınmadı. Buna gerekçe olarak Göztepe ve Ankaragücü taraftarı arasında geçmişte yaşanan olaylar gösterildi. Ancak 3 kulübün de seyircimizin stada alınmaması için başvuru yapmadığını biliyoruz. Kararı Ankara Spor İl Güvenlik Kurulu verdi. Burada da inisiyatifi İzmir İl Spor Güvenlik Kurulu'na bırakıyoruz" dediği öğrenildi. Kurul son anda aksi bir karar almazsa, Ankaragücü taraftarı maçı kale arkasından izleyebileceği açıklandı.

TARAFTARDAN FARKLI SES

Yönetimin Ankaragücü taraftarının maça alınmasına karşı çıkmama kararı, Göztepeli taraftarları ikiye böldü. Sosyal medya üzerinden görüş bildiren bir grup taraftar, her futbolseverin takımını deplasmanda destekleme özgürlüğü olduğunu savunarak, "Göztepe kendine yakışanı yaptı. Renk aşkına yasak konmamalı" mesajını verirken, bazıları da, "Ankaragücü taraftarı olay çıkarıp, ceza almamıza yol açabilir. Biz Başkent'teki 3 maçı da izleyemedik. Onlar da İzmir'e gelmesin" ifadelerini kullandı.