Tecrübeli teknik adam, Torku Konyasporlu sağ bek Benjamin Fuchs, Gençlerbirliğili orta saha Jacques Gosso, Ratingenli kanat oyuncusu Alican İlkbay ve Kasımpaşalı stoper Barış Başdaş'ın takıma büyük katkı koyacağını ifade etti. 4 transferin 3'ünü Süper Lig'den gerçekleştirdiklerini ifade eden Diyadin, "Aramıza yeni katılan oyuncular kaliteleri ve yetenekleriyle bize büyük fayda getirecektir. Nokta atışı yaptığımıza inanıyorum. Fuchs, Gosso ve Barış, Süper Lig'in havasını soluyup geldi. PTT 1'inci Lig'de önemli işlere imza atacaklardır" dedi.

Medicana Sivassporlu Musa Sinan Yılmazer transferinde de önemli yol katettiklerine değinen Diyadin, "1 Temmuz'da Erzurum'da başlayacak yeni sezon hazırlıklarımıza kadar 3 ya da 4 takviye daha gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Görüştüğümüz her isimi titiz bir çalışma sonucunda belirledik. Kulübün ekonomik yapısını da düşünerek transferlerimizi hayata geçiriyoruz. İskelet kadromuzla birlikte takviyelerimizin uyumu Göztepe'yi yeni sezonda üst sıralara taşıyacaktır" dedi. Yabancı transferi hakkında da bilgi veren Metin Diyadin şu ifadeleri kullandı:

"Yurt içi ve dışında hem deneyimli hem de gelecek vaad eden yabancıları tespit ettik. Sportif CEO Barış Güçlü transferleri gerçekleştirmek için tam mesai yapıyor. Bize yakışanı alacağız."