2017'ye kadar sözleşmesi bulunan tecrübeli futbolcu yönetimle görüşerek, "Geçmişi unutalım. 6 ay U21 takımıyla çalışırken bireysel antrenmanlarımı aksatmadım. Şu an defansa takviye yapmak istiyorsunuz. Benden iyi stoper bulamazsınız. Sezon başı kampına gelmek istiyorum. Göztepe'nin bu sezon Süper Lig'e çıkması için elimden gelen gayreti göstereceğim. Amacım futbolu burada bırakmak. Göztepe'de oynamazsam, başka kulübe gitmem, futbolu bırakırım" dediği öğrenildi.

Teknik direktör Okan Buruk ise bu konudaki kararı Başkan Mehmet Sepil'in vereceğini dile getirdi. Yönetimin düşüncesine uyacağını belirten Okan Buruk, "Yönetim Giray'la devam etmek istemiyor. Benim müdahalem söz konusu olamaz" dedi.

Geçen sezon Metin Diyadin'in yerine göreve getirilen teknik direktör Önder Özen'le tartışıp, Özen'i Başkan Sepil'e şikayet ettiği için kadro dışı kalan Giray, sözleşmesi gereği bu sezon oynamasa kulüpten 900 bin TL garanti ücret alacak. Sarı kırmızılılara Çaykur Rizespor'dan transfer edilen 31 yaşındaki Giray. 17 lig maçında görev alıp 1 kez ağları sarstı.