Yola 22 kişilik kadroyla devam edeceğini belirten Diyadin'in, genç oyuncular Tahir, Ramazan ve Furkan'ın kiralanması, tecrübeli oyuncular Metin, Ali Akburç ve Seçkin'in de gönderilmesi yönünde rapor verdiği belirtildi. Mustafa Tiryaki ve Koray'la da yolları resmen ayırdıklarını söyleyen Diyadin, "Sezon başında kadro yanlış yapılandırılmış. Devre arasında sistemime uyacak oyuncularla çalışacağım" dedi.

Ligin ilk yarısını istedikleri yerde bitirmediklerini anlatan Diyadin, "Hedefimiz devre arasına zirvede girmekti. Ancak, kafamda istediğim oyun şablonunu oluşturamadım. Kadro derinliğimizin de olmaması bizi çok zorladı. İkinci yarıda daha farklı bir Göztepe izlettireceğiz" diye konuştu. Diyadin, sol bek, sol kanat ve forvette sıkıntı olduğunu ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı:

"Halil haftalardır sakat. Sol kanada koyacak oyuncu bulamıyorum. Sol bekimiz İsa bu hafta cezalıydı. Alternatif olmadığı için sağ bek Fatih'i oynatmak durumunda kaldım. Golcü sorunumuzda var. Ne yazık ki sezon başında kadro planlaması çarpık yapılmış. Bu sorunu devre arasında çözmeye çalışacağım"

İLK YARI KARNESİ

2'nci Lig Kırmızı Grup'ta devreyi 3'üncü sırada bitiren Göztepe, 17 maçta 8 galibiyet, 7 beraberlik ve 2 yenilgi alarak 31 puan topladı. Rakip ağları 26 kez sarsan sarı kırmızılılar kalesinde 16 gol gördü. Evinde oynadığı 8 maçın 5'ini kazanan, 2'sini kaybeden ve 1'inden beraberlikle ayrılan Göztepe 16 puanı hanesine yazdırırken, deplasmanda ise mağlubiyet yüzü görmedi. Dış sahada 9 maça çıkan Göztepe, 3 galibiyet, 6 da beraberlik elde ederek 15 puan topladı.

Sezona Suat Kaya ile başlayan Göztepe 9'uncu hafta sonunda teknik direktör değişikliğine giderken, takım Metin Diyadin'e emanet edildi. Sarı kırmızılıların en istikrarlı oyuncusu ise kaleci Oğuzhan oldu. 17 maçın tamamında sahada 90 dakika kalan tecrübeli eldivenin ardında en çok görev alan futbolcu Umut oldu. 17 müsabaka'nın 11'in de ilk 11'de oynayan Umut, 6 maçta da oyuna sonradan girdi. Göztepe'de Koray ise sadece 1 maç görev yapma fırsatı buldu.

TİMUR'UN DÖNÜŞÜ

Göztepe'nin suskun golcüsü Timur, Nazilli Belediyespor maçında suskunluğunu bozdu. Takımının 2-0 kazandığı müsabakada ikinci golü atan tecrübeli santrfor 2 ay sonra sevinç yaşayabildi. Son olarak 12 Ekim'de oynanan Bandırmaspor karşılaşmalarında fileleri sarsan Timur, gol sayısını 8'e çıkardı. Timur daha önce, Gölbaşıspor, Kahramanmaraşspor, İnegölspor, Hatayspor, Altay, Tepecikspor ve Bandırmaspor'a gol atmıştı.