Kritik Gençlerbirliği deplasmanından puansız dönen Bucaspor'da Basın Sözcüsü Timur Yaykıran, "Ankara'da hakem faciası yaşadık" dedi.
Maçın hakemi Serkan Çınar'ın taraflı bir yönetim sergilediği iddia eden Yaykıran, "Hakem Serkan Çınar'ın taraflı yönetimi nedeni ile bir hakem faciası yaşadık. Gençlerbirliği oyuncusu Mahmut Bozun 39. dakikada ceza sahası içinde topu elle oynamasının cezasız kalması ve ardından, 51. dakikada, aynı oyuncunun Beto'ya yapmış olduğu faulun cezasız kalması nedeniyle maçı 10 kişi tamamlaması gereken Gençlerbirliği takımı, kalecimiz Londak'ın bir hatası nedeniyle, Bucasporumuz için hayati önemdeki maçtan yenik ayrılmıştır.

Süper Lig'deki birçok takımın arasında sadece bir kaç nüans farkı vardır. Ve bu ince farklar maçların sonucunu belirlemektedir. Böyle bir güç dengesi içersinde, maçların sonucunu takımların ince farkları değil, hakemlerin kararları belirlemektedir.

Ve hakemler vermiş olduğu yanlış kararlar nedeniyle; koca bir şehir veya  camiaların  takımlarına verdikleri sevgi ve  yapmış oldukları yatırımlar boşa gitmektedir. Son maçlar göstermektedir ki, Türk hakem camiasının kararları, liglerimize yakışmamaktadır. Bucaspor olarak, hakem kararlarından rahatsızız."


Taraftara teşekkür


Timur Yaykıran, Ankara'ya gelerek takıma 90 dakika destek veren Sarı-Lacivertli taraftarlara da teşekkür etti ve "Bu maçın önemini bilerek, maçın son anına kadar mücadeleyi sürdüren oyuncularımıza, tüm maç boyunca takımımızı küfürsüzce ve kavgasız  destekleyen cefakar taraftarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz. Onlar, değişen ve yenilenen Bucasporumuzun yeni temelleri" dedi.