2005-2006 sezonunun devre arasında Denizlispor'a transfer olan, ardından Konyaspor, Manisaspor ve Mersin İdmanyurdu'nda oynayan 29 yaşındaki futbolcu, 6 sezon sonra yuvaya dönmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, "Ben Altay sayesinde futbolcu oldum, para kazandım. Şimdi borcumu ödemeye geldim. Bunu bir görev sayıyorum" şeklinde konuştu.
"Altay'ı hep izledim ve ne yazık ki çoğunlukla üzüldüm" diyen Fatih, sözlerini şöyle sürdürdü: "2006-2007'deki Play Off finalinde Süper Lig'i son saniyede kaçırmamız ve geçtiğimiz sezon 1. Lig'den düşmemiz kabus gibiydi. Yine geçen sezon ben Mersin'de şampiyonluk turu atarken, Altay tarihinde ilk kez 2. Lig'e düştü. Geçmişe sünger çekip, şampiyonluğa odaklanmak zorundayız. Süper Lig'den uzakta geçen her gün, Altay için kayıp." Kadrosu yenilenen Altay için 2. Lig'in pek kolay olmayacağını belirten Fatih, zoru başaracaklarını söyledi.

Farklı arena


Altay kadrosunun, kendilerini Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligi'nde kanıtlamış tecrübeli futbolculardan oluştuğunu belirten Fatih Egedik, "Ancak karşımızda çok farklı bir arena var. 2. Lig'in sertliğine ve oyun tarzına uyum sağlamalıyız. Aksi takdirde rotadan çıkabiliriz" uyarısında bulundu.