Kulübün borç batağına sürüklenmesinin sorumlularının Bektur ve Dolma olduğunu iddia eden Başkan Kaya, "Mehmet Bektur, Bucaspor'un en kritik döneminde görevi bırakıp gitti. Kendisinin ve Adnan Dolma'nın kulüpten faizleriyle birlikte 1 milyon 25 TL alacağı var. Spor Toto ve Futbol Federasyonu gelirlerimize haciz koyduran Mehmet Bektur, Fenerbahçe'den Salih'in Roma'ya satışından gelmesi muhtemel yüzde 10'luk payı bile istedi" dedi.

Salih'in transferinde sözleşmeye konulan bir madde gereği, Fenerbahçe'nin bu oyuncuyu üçüncü bir kulübe satması durumunda Bucaspor'a yüzde 10 yetiştiricilik bedeli ödemesi gerektiğini hatırlatan Başkan Kaya, şöyle devam etti:

"AZİZ YILDIRIM'LA EL SIKIŞAN BEKTUR"

"Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, bu maddeyi, Bucaspor'un Türk futboluna daha fazla genç armağan etmesi için kabul etmişti. Üstelik, Aziz Yıldırım'la bu konuda el sıkışan da Mehmet Bektur'du. Ama o dönemde Bektur bu parayı kendi alacaklarına mahsuben istedi. Aziz Yıldırım'da Mehmet Bektur'un bu tavrı nedeniyle Salih'i Roma'ya satmadı, kiralık verdi. Burada Mehmet Bektur'un iyi niyetli olmadığı, Bucaspor'u düşünmediği ortaya çıkmıştır."

"FIFA'DAKİ DOSYALAR DA BEKMTUR'UN ESERİ"

Bucaspor Başkanı Hüsnü Kaya, Dady ve Carlos'un ardından eski yabancı oyuncular Mendy ile Pariente'nin de FIFA'daki dosyalarının kulübe geldiğini açıkladı. 4 futbolcuya toplam 1 milyon 139 bin Euro ödemeleri gerektiğini belirten Kaya, bu konuda şöyle dedi:

"Dady, Carlos ve Mendy Mehmet Bektur, Pariente de Şeref Üstündağ başkanlığında transfer edildi. Bu oyuncuların dosyalarıyla kimse ilgilenmedi. Bektur ikinci dönem başkanlığında sorunların üstüne gitmedi. Dady'nin dosyası o dönem 350 bin Euro yatırılması halinde kapanacaktı. Bektur ve arkadaşları 300 bin Euro'da ısrar edince görüşme tıkandı. Şimdi bu para faizlerle 690 bin Euro oldu. Bu pisliği temizlemek bize kaldı."

Başkan Kaya, FIFA ile anlaşma zemini aradıklarını ve iyi niyet göstergesi olarak FIFA'ya 100 bin Euro yatıracaklarını açıkladı.

"ADNAN DOLMA KÖTÜ NİYETLİ"

Bucaspor Başkanı Kaya, Bucaspor Futbol Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı olan Adnan Dolma'yı da sert eleştirildi. Dolma'nın kulüpten sadece 10 bin TL alacağı olduğunu belirten Kaya, şu iddialarda bulundu:

"Adnan Dolma, Balıkesirspor'a sattığımız Okan için Balıkesirspor Başkanı Tuna Aktürk'ü arayarak parasını istedi. Şu anda başkanlığını yaptığı Akademi'ye biz yönetim olarak bir yılda 1 milyon 52 bin TL para aktardık. Adnan Dolma orada ne işe yarıyor? Bir de bizim yönetimimizin başarısız olduğunu iddia ediyor. Onun iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum."

"YARI YOLDA BIRAKMAYIZ"

Bucaspor Basın Sözcüsü Ercan Geçgel, 17 Aralık'ta yapılacak genel kurulda başkan adayı çıkmaması halinde kulübü sahipsiz bırakmayacaklarını söyledi. Mevcut yönetimde Bucaspor'a yarar sağlamayan bazı isimlerle çalıştıklarına değinen Geçgel, "Aramızda sadece muhalefet yapmayı bilen kişiler var. Eğer Başkan Hüsnü Kaya yeniden aday olmak isterse onları temizleyeceğiz. Hüsnü Kaya başkanın da kulübü kayyuma sürükleyeceğini düşünmüyorum" diye konuştu.