Bank Asya 1. Lig'de son haftalara girilirken, alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Altay ile Akhisar Belediyespor İzmir'de karşı karşıya geliyor.
Ligde 28. haftaya 23 puanla 16. sırada giren Akhisar Belediyespor ile 27 puanla 12. olan Altay, Ankaraspor'un tescilinin iptal edilmesi nedeniyle her takımın bir haftayı maç yapmadan geçtiği Bank Asya 1. Lig'de kalan haftalarda birer hafta maç oynamayacak.

Bu nedenle düşme hattındaki rakiplerine göre dezavantajlı konumda bulunan iki ekip, Ankaraspor'un haricinde 2 takımın veda edeceği ligde çok önemli 6'şar maç yapacak.

Kendi evinde son galibiyetini 14 Kasım 2010'da Giresunspor karşısında 2-1'lik sonuçla alan Altay, daha sonra Folkart Altay Alsancak Stadı'nda oynadığı 8 maçta 4 beraberlik ve 4 mağlubiyet aldı.

Ligde oynadığı son 3 maçı puansız tamamlayan Akhisar Belediyespor ise deplasmanda şu ana kadar oynadığı 13 maçta 1 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 yenilgi elde etti.

İki ekibin ligin ilk devresinde Akhisar'da oynadığı maç Akhisar Belediyespor'un 1-0 üstünlüğüyle sona ermişti.


Abay'la kazanamıyorlar

Folkart Altay Alsancak Stadı'nda saat 14.00'te başlayacak Altay-Akhisar Belediyespor maçını Süleyman Abay yönetecek. Bu sezon Bucaspor'un 3, Manisaspor'un 3, Altay'ın ise 1 maçında görev yapan Abay'ın yönettiği karşılaşmaların hepsinde Ege ekipleri mağlup oldu.