Fenerbahçeli Emre Belözoğlu, Trabzonsporlu Zokora’ya yönelik sözlerinden dolayı tedbirli olarak Disiplin Kurulu’na sevk edildi. Zokora’nın Emre’nin kendisine ırkçı ifadeler kullandığının açıklamasının ardından harekete geçen Futbol Federasyonu yayıncı kuruluştan maç içinde yaşanan olayın görüntülerini isterken, profesyonel bir dudak okuma ekibi tutuldu. Görüntülerin kare kare incelenmesinin ardından da Zokora’ya ırkçı ifadeler kullandığı tespit edilen Emre disiplin müffettişlerinin hazırladığı rapor doğrultusundan PFDK’ya sevk edildi.

HAFİFLETİCİ SEBEPLER


Disiplin Talimatı’nın ‘ayrımcılık’ başlıklı 44. maddesine göre cezalandırılacak olan milli futbolcu 4 ila 8 maçtan men edilecek. Ancak olayın ertesi günü basının karşısına geçip Zokora’dan ve tüm kamuyondan özür dilemesi, maç sonu Fildişili oyuncu ile sarılarak başarılar dilemesi hafifletici sebepler olarak değerlendirilirse Emre’nin alacağı ceza düşecek.

5 maç ceza alırsa Süper Final’i kapatacak olan Emre’nin menajeri Ahmet Bulut geçen hafta A.Madrid ile masaya otururken, tecrübeli futbolcunun İspanyol ekibine imza atmasının an meselesi olduğu da ifade edildi.