Futbolda, 2010-2011 sezonunda profesyonel liglerde 7 temsilcisi bulunan İzmir ekiplerinden Göztepe, son 5 haftaya Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta lider olarak girdi.

Spor Toto Süper Lig'de Bucaspor, Bank Asya 1. Lig'de Altay ve Karşıyaka, Spor Toto 2. Lig'de Göztepe, Spor Toto 3. Lig'de ise Altınordu, Menemen Belediyespor ve Torbalıspor'la temsil edilen İzmir ekipleri arasında bu sezon en başarılı ekip Göztepe.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup'ta son maçında Sarıyer'i 4-0 mağlup eden Göztepe, en yakın rakibi Bandırmaspor'un da Beypazarı Şekerspor'a yenilmesiyle rakibiyle arasındaki puan farkını 3'e çıkardı.

Sezon sonunda lider ekibin doğrudan Bank Asya 1. Lig'e yükseleceği grupta, son 5 haftaya 61 puanla giren Göztepe'yi 58'er puanla Bandırmaspor ve BUGSAŞ takip ediyor.

Sarı-Kırmızılı ekip, 2002-2003 sezonunda Turkcell Süper Lig'e veda ettikten sonra yer aldığı liglerden her yıl bir kademe düşerek amatör kümeye kadar inmiş, 2007-2008 sezonunda mücadele ettiği amatör ligden TFF 3. Lig'e yükselememişti. Göztepe, 2008-2009 sezonunun başında Aliağa Belediyespor'un yarışma haklarını alarak amatör kümeden TFF 3. Lig'e döndükten sonra aynı sezon TFF 3. Lig'den TFF 2. Lig'e yükselmeyi başarmıştı.


3 takım tehlike hattında


Geçen sezon Bank Asya 1. Lig'den Spor Toto Süper Lig'e yükselen Bucaspor, son 7 haftaya düşme hattında girdi. İstanbul BBŞB'ye deplasmanda mağlup olan ve 27. haftayı 21 puanla tamamlayan Bucaspor, düşme hattının üzerindeki Sivasspor'un 7 puan gerisinde kaldı.
Bank Asya 1. Lig'de 2003-2004'ten bu yana 7 sezonda 4 kez Play-Off oynamasına rağmen, Süper Lig vizesi alamayan Altay ise bu sezon son haftalarda düşme hattından uzaklaşma mücadelesi veriyor.

Düşme hattındaki rakiplerinden Akhisar Belediyespor'a İzmir'de mağlup olan Siyah-Beyazlı ekip, 16. sıradaki Kartalspor'un 3 puan önünde yer aldı. Ankaraspor'un tescilinin iptal edilmesiyle 2 takımın lige veda edeceği ligde, takımlar birer haftayı maç yapmadan geçtiği için Altay, kalan 6 haftada 5 maç oynayacak. Altay'ın düşme hattındaki rakiplerine göre maç fazlası bulunuyor.


Altınordu'nun şansı


Sezon sonunda 3 takımın lige veda edeceği 3. Lig 3. Grup'ta Torbalıspor, son 6 haftaya 25 puanla düşme hattında girdi. İzmir ekibi, son haftalarda alacağı puanlarla lige tutunmak için mücadele edecek.

İzmir'in diğer temsilcilerinden Karşıyaka ise Bank Asya 1. Lig'de son 6 haftaya 10. sırada girdi. Bu sezon istikrarlı sonuçlar alamayan Yeşil-Kırmızılı ekibin 6. sıradaki Çaykur Rizespor ile arasında 11 puan fark bulunuyor. Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta son 6 haftaya 4. sırada giren Altınordu ise lig sonunda ilk 5'te yer alarak Play-Off'a kalabilmek için mücadele ediyor.