2012-2013 Kadınlar 1. Futbol Ligi'ni şampiyon tamamladıktan sonra Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden Konak Belediyespor, adını son 16 takım arasına yazdırarak, Türk takımları içinde en başarılı ekip oldu.

Yıllardır "İzmir'in Süper Lig'de bir takımı yer almalı" düşüncesine rağmen Süper Lig'den uzak kalan İzmir futbolu, Bucaspor'un 2010-2011'deki Spor Toto Süper Lig macerasından sonra yine Süper Lig'den uzak bir yıl daha geçirdi. Türk futbolunun köklü kulüplerinden Altay, Altınordu, Göztepe, İzmirspor ve Karşıyaka'yı barındıran İzmir futbolunda, 2013 yılında Altınordu Spor Toto 2. Lig'e, Balçova Belediyespor ise Spor Toto 3. Lig'e yükseldi. Göztepe'nin PTT 1. Lig'e veda ettiği 2013'te Bucaspor, 2012-2013 sezonunda PTT 1. Lig play-off maçlarında Torku Konyaspor'a elenerek Süper Lig'e yükselme şansını kaybetti.

2013-2014 sezonunda İzmir ekipleri içinde sadece Altınordu, Kırmızı Grup'ta lider durumda yer alırken, Göztepe ise Beyaz Grup'ta ikinci sırada yer aldı. İzmir'i PTT 1. Lig'de temsil eden Bucaspor ve Karşıyaka ise alt sıralardan kurtulma mücadelesini sürdürüyor.

Kadın futbolunun yükselişi

Erkek futbol kulüplerinin aksine 2013'te Konak Belediyespor Kadın Futbol Takımı elde ettiği başarılarla Türk kadın futbolunda da bir çok ilke imza attı. 2012-2013 sezonununda Türkiye'de şampiyon olduktan sonra Avrupa Şampiyonlar Ligi ön eleme turunda mücadele etme hakkı kazanan Konak Belediyespor, elemeleri geçen ilk Türk takımı oldu.

Türkiye'yi Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde temsil eden 4. takım olan Konak Belediyespor'dan önce 2009-2010'da Trabzonspor, 2010-2011'de Gazi Üniversitesi, 2011-2012 ve 2012-2013 sezonlarında ise Ataşehir Belediyesi ön eleme grubunu geçememişti.

Şampiyonlar Ligi'nde 1. turda Polonya'dan RTP Unia Raciborz'u saf dışı bırakan Konak Belediyespor, çeyrek finale yükselme şansını 2. turda Avusturya ekibi Neulengbach karşısında kaybetti. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk yılında son 16 takım arasına kalmayı başaran Konak Belediyespor, Avrupa'da Türkiye'yi başarıyla temsil etti.

Basketbol

Beko Basketbol Ligi'nde en fazla yer alan ekiplerden biri olan Pınar Karşıyaka, 2013'te Türkiye'de ve Avrupa'da başarılı sonuçlar aldı. Geçen sezon FIBA Avrupa Challenge Kupası'nda dörtlü finale kalan ve bu organizasyonun İzmir'e alınmasını sağlayan yeşil-kırmızılı ekip, final maçında Rus ekibi Krasnye Krylia'ya yenilerek kupada ikinci oldu. Geçen sezon Beko Basketbol Ligi play-off'unda yarı finale yükselen Pınar Karşıyaka, son şampiyon Galatasaray Liv Hospital'a elendi. Bu sene Beko Basketbol Ligi'ne yine iyi bir başlangıç yapan yeşil kırmızılı ekip, ULEB Avrupa Kupası'nda da ikinci tura yükselmeyi başardı. Pınar Karşıyaka, Türkiye Kupası'nda da 8'li finallere kalmayı başardı.

2013 yılında kadınlar basketbolda uzun bir aradan sonra 1. Lig'de İzmir'i temsil etmeye hak kazanan Konak Belediyesi, ilk yılında lige tutunmak için mücadelesini sürdürüyor.

Voleybol

Erkek voleybolunda son dönemin en başarılı ekiplerinden olan Arkas Spor, 2012-2013 sezonunu şampiyon tamamlarken, Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde dörtlü finale yükselme şansını 6'lı play-off turunda kaybetti. 2013-2014 sezonuna iyi başlamayan Arkas Spor, Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne grup maçlarında veda ederken, ligde ve Türkiye Kupası'nda yoluna devam ediyor.

Kadınlar basketbolda olduğu gibi erkekler voleybolda da Konak Belediyesi, 2013'te yükseldiği Acıbadem Erkekler Ligi'nde Arkas Spor ile aynı ligde yer alıyor.

Hentbol

Takım sporlarında erkekler futbol ve kadınlar voleybol hariç hep en üst liglerde en az bir ekibi olan İzmir, hentbolde Bayanlar Süper Lig'de İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Ege Perla Konak Belediyesi, Erkekler Süper Ligi'nde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi ile temsil ediliyor.

Önceki senelere göre daha mütevazı bütçelerle yoluna devam İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra Ege Perla Konak Belediyesi de 2013'te yükseldiği ligde mücadelesini sürdürüyor.