Olimpiyat bileti için 1.5 yıldır 8 farklı ülkede yarışlara katılarak 17-24 Ekim 2015'te Umman'daki Dünya Şampiyonası'nda elde ettiği derecesiyle hedefine ulaşan Dilara, RS:X kategorisinde olimpiyata katılacak ilk Türk kadın sporcu ünvanını da elde etti. İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin desteğiyle Amerika Birleşik Devletleri, Brezilya, Türkiye, İspanya, Umman, İtalya ve İsrail'de kamp ve yarışlara katılan Dilara, çabalarının karşılığını almaktan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi. Dilara Uralp, aylardır beklediği haberin 2 Haziran'da geldiğini belirtirken şunları söyledi:

"Ne kadar mutlu olduğumu kelimelerle anlatamam. Tüm emeklerimin ve zorlu çalışmalarımın sonucunu nihayet aldım. Bu daha başlangıç. Yaşım genç. 2016 Rio Olimpiyatları'nda başarılı olacağına inanıyorum. Ayrıca Rio benim için 2020 Tokyo Olimpiyatları için çok güzel bir tecrübe olacak. Bu başarımda tabi ki ailemin ve sponsorum İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi'nin desteği çok büyük. Türkiye'yi olimpiyatlarda temsil etmekten dolayı çok mutluyum."

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Dilara'nın hem İzmir'i hem Türkiye'yi Rio Yaz Olimpiyatları'nda temsil etmesinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, "Dilara ile gurur duyuyoruz. Her yarışta ülkemizi ve İzmir'i başarıyla temsil etti. Dilara, bu mücadelesi ile onu örnek alan binlerce gence umut ışığı oldu. Her zaman yanındayız. Bayrağımızı Brezilya'da en iyi şekilde dalgalandıracağına inanıyoruz" dedi.

İzmir'den daha önce güreşte Buse Tosun, 470 yelkende Deniz ve Ateş Çınar, artistik cimnastikte Ferhat Arıcan, okçulukta Yasemin Ecem Anagöz, 5-21 Ağustos'ta Brezilya'da gerçekleştirelecek olimpiyatlara gitme hakkı kazanmıştı.