Açık su yüzme şampiyonalarında sayısız birincilikleri bulunan Karşıyaka Spor Kulübü'nün master yüzücüsü 30 yaşındaki Emre Erdoğan, İngiltere ile Fransa'yı ayıran Manş Denizi'ni tutunmadan geçmek için pazartesi günü Türkiye saati ile 13.00'te İngiltere'nin liman kenti Dover'da denize girdi. Müthiş bir performans gösteren Emre Erdoğan, zaman zaman kendisini zorlayan dalgalara ve soğuğa rağmen 45 kilometrelik parkuru 9 saat 35 dakikada yüzerek yine Türkiye saati ile 22.35'te Fransa'nın kuzeyinde, Caliais liman bölgesinde karaya çıktı.

Cebelitarık ve Manş'ı geçerek tarihi bir başarıya imza atan şampiyon yüzücü, parkur boyunca kendisine eşlik eden kılavuz teknesine çıkar çıkmaz elinde Türk bayrağı ile "Ölürüm Türkiyem" şarkısını söyledi. "Üç yıllık emeğimin karşılığını aldığım için çok mutluyum" diyen Emre Erdoğan, şunları söyledi:

"Belirlenen parkur aslında 35 kilometre olmasına rağmen, zaman zaman akıntı yüzünden sürüklendiğim için 45 kilometre yüzmek zorunda kaldım. Derecemi en az 8.5, en fazla 12.5 saat olarak belirlemiştim, sonuçta Manş'ı 9.5 saatte yüzdüm. Başta ailem olmak üzere bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ülkemin ismini uluslararası alanda duyurmanın gururunu yaşıyorum. Benden sonra gelecek gençlere örnek olduğum için çok mutluyum."

Emre Erdoğan, Manş Denizi'ni geçtiği 9.5 saatte sadece bal, muz ve karbonhidratla beslendi. Manş Denizi'ni daha önce 2 kadın Türk takımı ve ferdi olarak 5 Türk yüzücü geçmişti.