Kongre tarihini yarın yapacakları toplantıda belirleyeceklerini, 24-31 Mayıs tarihlerinin uygun göründüğünü belirten Başkan Büyükoral, "Bu sezon yaşanan gerginlik bir yıl daha sürerse, camiamız yıpranır. Herkesin destek olduğu bir yönetim oluşmalı. Ekonomik olarak da küçülmemiz gerekiyor. Harcama minumumda tutulmazsa maceranın sonu kötü biter" dedi.

Aday olmakla ilgili net konuşmaktan kaçınmasına rağmen devam etmeya yakın olduğunu belli eden Başkan Büyükoral, "Birleştirici bir camia büyüğü çıkarsa seçime girmem. Ama damarıma basarlarsa herkesle yarışa varım" diye konuştu.

Bu arada Basketbol Şube Başkanı Mutlu Altuğ’un da başkanlığa soyunabileceği belirtildi. Geçen yıl Başkan Büyükoral’la girdiği yarışı kaybeden Azat Yeşil’in gelişmeleri beklediği, geçmişte yöneticilik yapmış Fatih Diniz ve Nazım Torbaoğlu gibi isimlerin kesinlikle görev almayı düşünmediği öğrenildi.

STAT FAKTÖRÜ

Karşıyaka'da yönetimin, Gençlik Spor Bakanı Suat Kılıç’ın yeni stat konusunda yapacağı açıklamanın ardından kongreye gitmeyi planladığı açıklandı. İzmirgücü Spor Vakfı’nın 28 Mayıs’ta düzenleyeceği "Yılın Başarılıları" ödül törenine katılacak Kılıç’ın, burada Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılması düşünülen 15’er bin kişilik statlarla ilgili son açıklamayı yapacağı bildirildi. Cihan Büyükoral yönetiminin de, seçim kozu olarak projenin nihai halini kullanmak istediği, bu nedenle kongre gününü Bakan Kılıç’ın programına göre ayarlayacağı vurgulandı.

TÜZÜK DEĞİŞECEK

Karşıyaka’nın olağan kongresinde tüzük değişikliği de yapılacak. Bir süredir kulübün geleceğiyle ilgili görüşmeler yürüten eski başkan Hasan Denizkurdu ile Cihan Türsen, Mehmet Yaya, Tufan Konuk, Bahadır Mete, Esen Özbek’in yer aldığı ekibin, üyelerin oylamasına sunulacak yeni tüzüğü hazır hale getirdiği açıklandı. Yeni tüzüğe göre kongreden 15 gün önce üye alımı duracak. Yılllık toplam üye sayısının yüzde 10’undan fazla yeni üye kabul edilemeyecek. Divan Kurulu’nun yetkileri artacak.