Yeşil kırmızılıların tüzüğüne göre 2 yılda bir mayıs sonunda düzenlenen genel kurulu, mayıs başına çekmek istediklerini belirten Başkan Büyükoral, "Seçimler hep lig bittikten sonra yapılıyor. Transfer döneminin başına denk geliyor. Bu yüzden göreve gelen yönetimler, ilk günden ağır mali yükle yüzleşiyor. Tüzük değişikliğine gerek kalmadan kongreyi öne almak istiyoruz" dedi.

Başkan Büyükoral, göreve devam edip etmeme konusunda karar vermediğini söyledi. Devre arasında istifasını açıklayıp, kongre kararı alan, ardından yönetim kurulundaki diğer üyelerin baskısıyla seçimi iptal eden Büyükoral’ın bu çıkışı şaşkınlık yarattı. Bu hamlenin ardında, Eurochallenge Cup’ta lider olarak çeyrek finale çıkarak Final Four şansını artıran basketbol takımının, 26-28 Nisan’daki organizasyonda tarihi başarı kazanma olasılığı olduğu ileri sürüldü.

Devre arası ödeme yapamadığı için 16 futbolcusunu kaybeden Karşıyaka'da takımda kalmayı seçen Necati, Erdi Öner, Erdi Kasapoğlu, Caner Ağca, Adnan, Onur Türk, Ersin, Sercan ve Mustafa, alacaklarını istedi. Gaziantep Büyükşehir Belediyespor maçı öncesinde bu talebi ileten oyuncularıyla görüşen 2'inci Başkan Ali Erten’in, ödemelerle ilgili net zaman veremeyeceklerini, kaynak yarattıkça para dağıtılacağını açıkladığı öğrenildi.

Karşıyaka, devre arası aldığı 11 yeni transfere, peşinatları nisan ayında ödeme şartını kabul ettirerek imza attırmıştı.