Karşıyaka Kent Restoran'da bugün düzenlenen tanıtım toplantısına Akpınar'ın yanı sıra Karşıyaka Kaymakamı Sadettin Yücel, Kulüp Başkanı Mutlu Altuğ, eski başkanlardan Seyhan Evlioğlu, Ünal Kamalı, camianın önemli isimlerinden Sebahattin Sakıpağa, Tayfun Yelkenbiçer, Yusuf Kırkpınar, eski ve yeni yöneticiler, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile iş adamları katıldı.

'Her zaman hep birlikte, biz büyük bir aileyiz' sloganıyla yola çıktıklarını belirten Belediye Başkanı Akpınar, "Karşıyakamız futbolda küme düşse de bu marka küme düşmez. Transfer yasağının üstesinden gelmek zorundayız. Doğma büyüme olmasa da, 'Ben Karşıyakalıyım' diyen herkesin KSK'ye sahip çıkması gerekiyor. Belediye olarak kulübün yanındayız. Yasal imkanlar doğrultusunda desteğimizi sürdüreceğiz. Herkesin bu desteğe el vermesini istiyoruz. Yönetim mali şeffaflığı sağlayarak bu işi başarabilir. Birbirimizi sevmek zorunda değiliz, hangi görüşte olursak olalım bizi bir arada tutan sadece Karşıyakalılık ruhudur. Biz büyük bir aileyiz" diye konuştu.

İş adamlarına da sesleyen Akpınar, "Belediye olarak hiçbir iş adamından bağış istemiyoruz. Zaten belediyedeki işlerinizi görmeniz için desteğinize ihtiyacımız yok. İşinizi yasal sınırlar içinde halledebilirsiniz. Sadece spor kulübümüze destek olmanızı istiyoruz. Bağışta bulunacaksanız o yer, reklam ve makbuz karşılığında Karşıyaka Spor Kulübü'dür. Oturup sızlanmanın zamanı değil, çözüm bulma zamanı. Karşıyakalı olmaktan övünen kim varsa gücü orantısında kulübe destek çıkmak zorundadır. Yönetim insanların güvenini kazanıp, mali tabloyu şeffaf olarak sergilemeli. Bağış yapanlar paranın nereye gittiğini görmeli. Bu durumdan kurtulacağız" dedi.

Kulüp Başkanı Altuğ, yönetim olarak işe mali ve idari disiplini sağlama hedefiyle başladıklarını ifade ederek, "Kulüpte çalışanından sporcusuna kadar çok büyük bir güvensizlik ortamı var. Öncelikli hedefimiz bu durumu ortadan kaldırmak. Kongrede camianın ileri gelenlerinden oluşan Varlık Denetleme Kurulu oluşturuldu. Biz onlara aylık raporlar verip, kulübün resmi sitesinden mali durumu yayınlamayı düşünüyoruz. Gece gündüz transfer yasağının kaldırılması için çalışıyoruz. Ancak bu yükü tek başımıza taşımamız çok güç. Tüm Karşıyakalıların desteğini rica ediyorum" diye konuştu. Kaymakam Sadettin Yücel de 104 yıllık çınara sahip çıkılmasını istedi.