Son yönetim kurulu toplantısında Çetin ve Özçakar'a yapılan etik dışı davranışlar yüzünden istifa ettiğini belirten Devrim Acar, "Bu bir ayrılık değil. Bu doğrunun yanında olmanın onurlu mücadelesi. Başkan Ali Erten, görevi bıraktığı takdirde verdiğimiz tüm sözler geçerlidir" dedi.

Erdal Acar'ın basın danışmanı Emrah Öztürk ise Karşıyaka'yı bırakmalarının mümkün olmadığını söyledi. Uzun süredir maddi manevi Karşıyaka'nın yanında olduklarını dile getiren Öztürk, "Elazığspor camiasındaki çok yakın dostlarımızla yemekte karşılaştık. Biz Türkiye'de birçok kulübe destek veriyoruz. Karşıyaka'dan gitmemiz söz konusu değil. Karşıyaka'yı çok seviyoruz. Ancak Başkan Ali Erten istifa etmeli, kongreye gidilmeli. Yeni bir yönetimle verdiğimiz sözleri tutup yolumuza bakacağız" diye skonuştu.

Başkanlığı Devrim Acar'ın üstlenebileceğini belirten Öztürk, "Futbol bilgisiyle, dinamizmiyle bu işi yürütebilir. Ancak kararı camia büyükleri verir. Karşıyaka'nın büyümesi için her şeye varız" dedi.

Bu arada dün Vartaş Elazığspor Başkanı Selçuk Öztürk'le bir araya gelen Erdal Acar'ın, "Elazığsporumuz'a destek olmaktan dolayı mutluluğumu ifade eder sevgi ve saygılarımı sunarım" açıklaması, "Desteğini Elazığspor'a kaydırıyor" yorumlarına sebep oldu.

ALTYAPIDA YETİŞ BIRAKTI

Karşıyaka'da futbol şube yöneticilerin ardından Altyapı Sorumlusu Korhan Yetiş de istifa etti. Görevi bırakan Mustafa Özçakar'ın ricası üzerine altyapıda çalışmayı kabul ettiğini ifade eden Yetiş, "Hem Mustafa Özçakar, hem de Kerim Çetin benim kader arkadaşımdır. Bugüne kadar özveri ile çalıştım ancak onların olmadığı yerde benim bulunmam doğru değil" dedi.

Bu arada art arda yaşanan istifalar üzerine basketbol takımının yarın İspanya'da Barcelona Lassa ile oynayacağı maça gitmekten vazgeçen Başkan Ali Erten, cumartesi günü Giresunspor deplasmanında futbol takımının yanında olacağı bildirildi. Karşıyaka'da Genel Sekreter Mehmet Yaya ile Futbol Şube Yöneticisi Selami Gönülkırmaz'ın istifa edebileceğini de iddia edildi.