Transfer yasağını kaldırmak için sürecin uzadığını belirten Başkan Mutlu Altuğ, "Türkiye'deki bu durum yüzünden beklediğimiz desteği hemen almamız zor. Bizim hedefimiz 25 Temmuz'da başlayacak kamptan önce transferiin önünü açmak" dedi. Başkan Altuğ, geçen hafta Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar'ın 50 bin TL desteğiyle başlatılan, "Her zaman hep birlikte" kampanyasına yönetimin de 200 bin TL katkı koyacağını söyleyip, "Komiteler kurduk. Cuma gününe kadar ziyaretler yapacağız. Cuma günü toplanan yardım miktarı netleşir" diye konuştu.

Türkiye'ye kabus yaşatan darbe girişimi, Yalı'ya yapılması planlanan 15 bin kişilik stadın inşaat sürecini de uzattı. Karşıyaka yönetimi, ihaleyi iptal eden Ankara 18'inci İdare Mahkemesi'nin kararı için Danıştay'a yapılan temyiz başvurusuna yanıt beklerken, Danıştay'dan 48 üyenin görevine son verilmesiyle işler karıştı. Danıştay'daki son gelişmenin karar sürecini de etkilemesi bekleniyor.

Bu arara temyiz sürecinde Toplu Konut İdaresi'nden de kulübe kötü haber geldi. TOKİ, Karşıyaka yönetiminden, geçen yıl kulüp binası olarak kiraladığı Mavişehir'deki kendisine ait binayı boşaltmasını istedi.  Binanın kirasını stat ihalesini alan firmanın ödediği, ihalenin iptalinden sonra hakedişlerini alamayan firmanın TOKİ'ye kira vermediği bildirildi. Karşıyaka, Yalı Tesisleri'ndeki kulüp binası stat inşaatı nedeniyle yıkılınca buraya taşınmıştı.

YÖNETİMDEN İSTİFA

Karşıyaka'nın yöneticilerinden Barış Gökahmetoğlu'nun istifa ettiği öğrenildi. Daha önce voleybol şube başkanı olarak görevlendirilmesine rağmen kişisel işleri nedeniyle görevi kabul etmeyen Gökahmetoğlu'nun yine işleri gerekçesiyle yönetimden de affını istediği belirtildi. Barış Gökahmetoğlu'nun yerine ana yönetime yedek listeden Aygün Cicibaş alınacak.

ENES VE KERAM GÜNDEMDE

Transfer yasağını henüz kaldıramamasına rağmen takviye arayışını sürdüren Karşıyaka, Bursaspor'un 20 yaşındaki golcüsü Enes Ata ve Sivasspor'un 20 yaşındaki stoperi Keram Onaylı'yla görüşmelerini sürdürüyor. İki futbolcunun da aradaki pürüzler giderilince takımla antrenmanlara başlaması bekleniyor.