Karşıyaka Kulüp Başkanı Hüseyin Çalışkan, "Yönetici arkadaşlarımızla birlikte 100. yılımızda küllerimizden doğmaya ant içtik" dedi. Hüseyin Çalışkan, kulübün yenilenen ve tekrar hizmete giren resmi internet sitesinde, futbol takımının geçen sezon akla hayale gelmeyecek aksilikler yaşadığını ve planladıkları her şeyin ters gittiğini belirtti.
Arzu etmesine rağmen geçen sezon genel kurulda verdiği sözü yerine getiremediği için çok üzgün olduğunu kaydeden Çalışkan, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
"Siz vefalı Karşıyaka taraftarlarına yakışacağına inandığımız basketbol, voleybol ve özellikle de futbol takımımıza önemli transferler yaptık. Yeni yabancılar, yeni yerliler derken derin transfer öyküleri ve şampiyonluk hayalleri ile gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Geçmişten ders alarak temkinli ve yoğurdu üfleyerek yemeye çalışsam da ne yalan söyleyeyim gözümüz ve gönlümüz yine yüksekte, yine zirvede. Yeni sezon öncesi takımlarımız gibi yönetim kurulu olarak hepimiz heyecanlıyız, yeniliklerin ve maçların başlamasının tatlı bir telaşı içerisindeyiz."

Büyük zafer yürüyüşü
Çalışkan, transfer döneminde bir an olsun boş durmadıklarını, kaliteli ve ahlaklı sporcuları kulübe kazandırdıklarını belirterek, şunları kaydetti:
"Sizlerin güven ve desteğiyle her türlü olumsuzluğa karşı hazırlıklıyız. Artık, omuz omuza, gönül gönüleyiz. Büyük yürüyüş başlıyor. Bugünden sizlere söyleyebileceğim tek şey, bizi nefes kesen bir mücadelenin beklediği gerçeğidir. Yönetici arkadaşlarımızla birlikte 100. yılımızda küllerimizden doğmaya ant içtik. Türk sporunun en önemli kilometre taşlarından biri olan Karşıyakamızın, Kaf Sin Kaf'ımızın, yeşil kırmızımızın zafer yolundaki büyük yürüyüşü için taraftarlarımızın kenetlenmesine her zamankinden daha fazla ihtiyacımız bulunmaktadır."