Muğla Valiliği ile Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü tarafından düzenlenen yarışa 5 ülkeden 30 sporcu katıldı. Yarış, 4 gün 3 gece sürdü. Akdeniz'den Batı Toroslar'a uzanan eşsiz güzellikteki doğada, zorlu parkurlarda geçen yarışta ikisi Türkiye'den olmak üzere yedi takım mücadele etti. Sporcular dağ bisikleti, trekking, yüzme, kum koşusu, oryantiring, nehir kanosu, deniz kanosu etapları ve hazırlanan ip etaplarında 1200 metrelik dağdan iplerle indi, vadileri ip köprülerle havadan aştı.

Yarışmanın ikinci günü kaybolan iki yarışmacı korkulu anlar yaşatırken, 22 saat süren arama çalışmaları sonrasında bulunmalarıyla yarış devam etti. Dün tüm yarışmacılar yarışı sorunsuzca tamamlayarak Göcek'e döndü. Fransa, Arjantin, Polonya, Çek Cumhuriyeti ve Türkiye'den takım halinde katılan yarışmacılardan Çek Czar Team ipi göğüsleyip, birinci oldu. Czar Team, 5 bin TL'lik çek ve Polonya'da yapılacak olan Dünya Oryantiring Olimpiyatları'na katılma hakkı elde etti. İkinci olan Polonya'dan Adidas Terrex Team, 3 bin TL, yarışı üçüncü tamamlayan Fransa'dan Salomon Raid Eventura takımı da 2 bin TL'lik çekle ödüllendirildi. Sporculara ödülleri Göcek D Marin Marina'da düzenlenen törenle verildi.

Törene Göcek Belediye Başkanı CHP'li Recep Şatır, Göcek D Marin Genel Müdürü Onur Ugan, Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Bora Borçin, sporcular ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Likya Dağcılık ve Doğa Sporları İhtisas Kulübü Başkanı Bora Borçin, Likya Macera Yarışı'nın bölge turizmine doğrudan katkı sağladığını belirtti. Borçin, dört yıldır devam eden Likya Macera Yarışı'nın bu yıl da nefesleri kestiğini kaydetti. Borçin, "Yarış süresince 35 kişilik ekiple gece gündüz uyumadan kendilerine yardımcı olmak için çalıştık. Yarışmanın ikinci günü Fransız takımından iki sporcunun kaybolması bizleri korkuttu, kendilerini sağlıklı bir şekilde bulduk ve yarışa kaldıkları yerden devam etti. Bazı parkurlarda zorlu anlar yaşayan sporcularımızın hepsi de yarışı tamamladı. Ben kulübüm ve tüm katkı sağlayanlar adına kendilerini kutluyorum. İyi bir yarış çıkardılar. Likya Macera Yarışı 2014, tüm dünyada Avrupa Şampiyonası olarak ilan edilecek" dedi. Borçin, yarışta doğaya zarar verilmediğini, sadece yarışmacıların ayak izlerinin kaldığını söyledi.
Belediye Başkanı CHP'li Recep Şatır da tüm yarışmacıları kutlayıp, "Hepsinin yorgun olduğunu görüyorum. Tüm sporcu arkadaşları bundan sonra da bu güzel beldemize bekliyorum. Gizemlerle dolu olan Göcek'in kapıları tüm dostlarımıza açık" dedi.