Maçın ikinci yarısı Demba Ba'nın yerine oyuna giren Mustafa Pektemek, Belkalem ile girdiği pozisyonda kafa kafaya çarptı. Sahada kanlar içinde kalan Mustafa Pektemek, yapılan ilk müdahalenin ardından ambulansla Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Yapılan tetkiklerinde burnunda ve yüzünün elmacık kemiklerinin olduğu bölgede kırıklar olduğu saptandı. Kulüp doktoru Ertuğrul Karanlık, "Mustafa Pektemek, ikinci yarı hava topunda çarpıştı ve ilk geldiğimizde bilinç kaybı bulunmuyordu. Burnunda ve gözünden yaralandı. Kırık şüpnesi vardı. Çok şiddetli kanadığı için tıp fakültesine getirdik. Burada farklı branşlarda doktorlar muayene etti. Aynı zamanda tomografi çekildi. 'Beyninde her hangi bir kanama ve bir hastalık görünmüyor. Göz kapağında yaralar var ve dikiş atıldı. Maalesef kırık bulunuyor. Burnunda ve elmacık kemiklerinin bulunduğu bölgeden farklı yerlerden kırık meydana geldi, ameliyat olması gerekiyor" dedi.

Karanlık, futbolcunun ne kadar sahalardan uzak kalacağı konusunda açıklama yapmaktan kaçındı. Yapılan tedavisinin ardından kafile ile birlikte İstanbul'a dönmesi beklenen Mustafa Pektemek'in müşadele altında tutulmasına karar verildi. Bunun üzerine özel bir odaya alınan Mustafa Pektemek'in, yarın yapılacak tedavi ve tetkiklerinin ardından İstanbul'a gönderilip gönderilmeyeceğini karar verileceği ve ameliyatında İstanbul'da gerçekleşmesinin planlandığı belirtildi.

FUTBOLCU ARKADAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Kaleci Tolga, Olcay, Veli ve Cenk, Meam Tıp Fakültesine gelerek arkadaşlarına Mustafa Pektemek'i yalnız bırakmadı. Pektemek ile görüşen futbolcular geçmiş olsun dileklerinde bulunduktan sonra hastaneden ayrıldı.

FİKRET ORMAN'DAN TARAFTARA TEŞEKKÜR

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklama 3 puan aldıklarından dolayı mutlu olduklarını, iyi bir oyun sergilediklenini belirterek, Anadolu'nun dört bir köşesinden gelen taraftara da teşekkür etti. Şampiyonluğa yakın takım olduğu hatırlatılması üzerine Fikret Orman, "Daha çok maç var. Bugün önemli bir galibiyet aldık. Daha devre arası bile olmadı. Şuan da bunları konuşmak için çok erken" dedi.

Trabzonspor'un iyi bir takım olduğunu ama iyi mücadele edip iyi bir galibiyet aldıklarını belirten Franco, "Bu akşam taraftarımıza teşekkür etmek istiyorum onların desteğiyle bu galibeyeti yaşadık. Perşembe günü oynayacağımız maça hazırlanacağız" dedi. Şampiyonluğun sorulması üzerine Franco, ligin uzun bir maraton olduğunu ve bunların konuşulmasının erken olduğun belirtti. 

Galibiyetten dolayı mutlu olduklarını belirten Veli ise, gol pozisyonunu değerlendirdi. Veli, pozisyon için "Tabi ilk önce arkadaşım boş mu diye baktım. İkiside kapalıydı. Oynama şansım yoktu. Sonra kaleye baktım ve gol olacağını hissedip vurdum" dedi. Statta inanılmaz bir atmosferin olduğunu belirten Veli, "Maç öncesi sahaya girdik. İnanılmaz bir taraftar vardı" ifadelerini kullandı.

Mustafa Pektemek'in sakatlandığı anı anlatan Cenk, "Ben otururken Mustafa Pektemek'in sakatlandığı o sesi duydum. Ya burnu ya elmacık kemiği kırıldı. Takım arkadaşlarım 90 dakika boyunca mücadale ettiler. Taraftarımızda bizi bu soğukta yalnız bırakmadı. Çünkü onların itici gücü bizim için çok önemli. Ocağa kadar her üç güne bir maçımız var. Bu maçları üç puanla bitirip kış tatilini güzel bitirmek istiyoruz.

Fenerbahçe ve Galatasaray’ın yendiği haftada biz lider kalmak istiyorduk. Bunun bilincindeydik. İlk 5 dakikada golü bulduk ve 90 dakika boyunca maç bizim elimizdeydi" diye konuştu.