Pınar Karşıyaka'da zorlu deplasmanda Brown, Soner ve Erdi sakatlıkları nedeniyle görev almazken antrenör Nenad Markovic, gençlerden Egemen ve Mert'e süre vermedi. Yeşil kırmızılılarda guardlardan Brown ve Soner'in sakatlıkları nedeniyle 18 yaşındaki Alp dev rakip karşısında maça ilk 5'te başlayıp yaklaşık 14 dakika süre alırken diğer guard Dillard, hiç çıkmadan 40 dakika oynadı.

Pınar Karşıyaka, 7 kişiyle uzun süre önde götürdüğü müsabakanın son periyodunda 5 faulle oyundan çıkan Petway'i de kaybedince sahadan boynu bükük ayrıldı. Mücadeleni sonucunu küçük detayların belirlediğini belirten Markovic, "Çok dar bir rotasyonla oynadık. Buna rağmen, oyuncularım 40 dakika boyunca savaştı. Bu tarz takımlara karşı hata yapacağız. Bu gayet normal ama sezon başından beri 40 dakikayı da iyi oynadığımız ilk maç oldu. Gösterdiğimiz mücadeleden memnunum" dedi.

Pınar Karşıyaka, cumartesi günü haftaya eski antrenörü Ufuk Sarıca'nın çalıştırdığı, 4'te 4 yapan Beşiktaş'ı ağırlayacak.

AVRUPA'DA RAKİP MACCABİ

Pınar Karşıyaka, FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki üçüncü sınavında yarın İsrail temsilcisi Maccabi Rand Media'yı ağırlayacak. Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'ndaki maç saat 20.00'de başlayacak. Bilet fiyatları tam 20, öğrenci 10 TL olarak belirlendi.

Yeşil kırmızılılarda sakatlığı bulunan Erdi forma giyemeyecek. Brown ve Soner'in ise durumlarının belirsiz olduğu bildirildi. Bu sezon Avrupa'da ilk iç saha maçına çıkmaya hazırlanan Pınar Karşıyka, grupta daha önce deplasmanda oynadığı 2 müsabakada 1 galibiyet, 1 mağlubiyet elde ederken İsrail ekibi 2'de 2 yaptı.

TARAFTARA ÇAĞRI

FIBA Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki ilk iç saha maçında yarın Maccabi Rand Media'yı ağırlayacak Pınar Karşıyaka'da Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, taraftarlarını sakatlıkların etkisiyle eksik olan takımına destek olmaya davet etti. Büyükkarcı, "Bu sezon resmi maçlarda hesapta olmayan tek yenilgimizi Banvit karşısında aldık. Çünkü İzmir'de taraftarımız önünde yenilgi almak istemiyoruz" dedi. Önlerinde hem Maccabi ve hem de ligdeki Beşiktaş maçı olduğunu hatırlatan Büyükkarcı, şöyle dedi:

"İki maç da bizim için oldukça önemli. Bu karşılaşmalardada taraftar gücüne bir hayli ihtiyacımız olacak. Takımda eksiklerimiz var. Eksiklerimiz olsa da taraftarımız bu eksiğimizi vereceği destekle kapatacağına inanıyorum. Seyircimiz 6'ncı güç olduğunu bir defa daha gösterirse sonuca ulaşmamız kolaylaşacaktır."