Bu sezon tarihinde ilk kez Euroleague'de mücadele edip C Grubu'nu 5'inci tamamladıktan sonra Eurocup 2'nci Tur K Grubu'nda ikinci olup son 16'ya kalan Pınar Karşıyaka, kupadaki Türk eşleşmesinde kaybeden taraf oldu. Sezon başında Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı finalde kaybeden, geçen ay Türkiye Kupası'nda yarı finalde elenen son şampiyon Pınar Karşıyaka'nın önünde hedef olarak sadece lig kaldı. Maçtan sonra rakibini kutlayan antrenör Ufuk Sarıca, şunları söyledi:

"İlk periyodun ilk üç dakikasında üst üste hatalar yaptık ve üçlük yedik. Devreye 11 sayı farkla girdik. Aslında bu fark çok değildi ama üçüncü periyoda kötü başlayınca fark istemediğimiz boyutlara çıktı. Pınar Karşıyaka olarak 4 yıl önce ligde play off hesapları yaparken bugün Euroleague'den gelip Galatasaray Odebank'a rakip olduk. Her yıl yükselen bir ivmemiz var. Bu sezon dağılmış bir takımı yeniden kurduk ve halen sakatlıklarla boğuşuyoruz. Hiç stabil kalamadık. Yine de iyi çıkışlar yakalıyoruz. Ligde kötü yerde değiliz. Bundan sonra tamamen lige odaklanacağız."

DERBİYE YAKIŞMADI

Avrupa'daki Türk derbisinde Pınar Karşıyaka ve Galatasaray Odebank taraftarının her 2 maçtaki karşılıklı ağır küfürlü tezahüratları yüz kızarttı. Pınar Karşıyakalı taraftarları, 24 Ocak'taki ilk karşılaşmada yıllardır aralarının gergin olduğu Galatasaray Odeabank ve antrenörü Ergin Ataman'a küfretti. Rövanşta Abdi İpekçi Spor Salonu'nu dolduran Galatasaraylı taraftarlar da küfürlü tezahüratlarla Pınar Karşıyaka'dan geri kalmadı. Bu tablo kıtanın en prestijli organizasyonunda mücadele eden 2 takıma da yakışmadı.