Yeşil-kırmızılılar pazar 19.00’da Rus ekibi Krasnye Krylia’yla şampiyonluk mücadelesi verecek. Kaf-Kaf, pazar günü Rus ekibini yenerse, geçen yıl Beşiktaş’ın kazandığı Eurochallenge Cup’ı tarihinde ilk kez müzesine götürecek. Müthiş heyecanan sahne olan karşılaşmada KSK’nin ABD’li oyun kurucusu Bobby Dixon, 18 sayı, 6 asist, 4 ribauntla yıldızlaştı. Oldenburg’un yıldızlarını sert savunmasıyla durduran, ribauntlarda 39’a 30 üstünlük sağlayan Ufuk Sarıca’nın ekibinde Diebler 11, Thomas da 10 sayıyla çift haneli rakamlara ulaştı. Oldenburg’ta Chubb’ın 19 sayısı yeterli olmadı.

Karşılıklı sayılarla başlayan maçın ilk dakikalarında Chubb’la pota altında sayılar üreten Oldenburg’a, Thomas’la karşılık veren Pınar KSK, 5. dakikayı 9-6 önde geçti. Çeyreğin ikinci yarısında Alman ekibi faul hakkını erken doldurunca KSK serbest atışlardan skor üretme şansı buldu. İlk periyot 17-17 eşitlikle sona erdi. İkinci çeyreğin başında arka arkaya iki hücum faul yaparak top kayıpları yapan Pınar KSK, etkili savunmasıyla rakibine de sayı şansı vermedi. Konuk ekibin Paulding’le bulduğu basketlere Diebler ve Can Maxim’le karşılık veren Kaf-Kaf, ilk yarının bitmesine 4 dakika kala 24-23 öne geçti. Ribauntlarda daha etkili olan, Diebler, Dixon ve Bora’nın sayılarıyla bir ara farkı 5 sayıya kadar çıkaran KSK, Jenkins ve Bahiense’nin basketlerine engel olamayınca ilk yarıyı 2 sayı farkla önde bitirebildi: 30-28. İkinci yarıya 8-0’lık bir seriyle başlayan Oldenburg, periyodun hemen başında 35-30 öne geçince Pınar KSK’den mola geldi. Molanın ardından Dixon’ın üst üste altı sayısıyla kendisine gelen Kaf-Kaf, Thomas’ın smacıyla çeşreğin bitmesine 4 dakika kala yeniden öne geçti: 39-37. Diebler ve Caner’in arka arkaya iki üçlüğüne Oldenburg Paulding ve Kramer’la karşılık vererek oyundan kopmadı. Çeyreğin bitimine bir saniye kala Ümit’in tiplediği top sayı olunca son periyoda İzmir temsilcisi, 1 sayı farkla önde girdi: 47-46. Final periyodunda Pınar KSK, özellikle hücum ribauntlarındaki etkinliği sayesinde bulduğu ikinci atışlarla skor üretti. Ufuk Sarıca’nın öğrencileri bitime beş dakika kala farkı 5 sayıya çıkardı: 56-51. Son beş dakikalık bölümde sazı eline alan Dixon’la farkı koruyan Pınar KSK, son 53 saniyeye 64-60 üstünlükle girdi. Bitime 25 saniye kala Dixon iki serbest atışı da sayıya çevirip skoru 66-62 yaptı. Son hücumda önce Sanders’ın, ardından Thomas’ın iki bloğuyla Oldenburg’a sayı izni vermeyen Kaf-Kaf, mücadeleyi 66-62 kazanarak adını finale yazdırdı.

KARŞIYAKA'DA BÜYÜK COŞKU

Pınar Karşıyaka’nın EWE Baskets Oldenburg’u 66-62 yenerek FIBA Eurochallenge Cup’ta adını finale yazdırmasının ardından Karşıyaka Arena bayram yerine döndü.

Kulüp tarihinde ilk kez bir Avrupa kupasında finale kalan Karşıyakalı basketbolcular saha içinde büyük sevinç yaşadı. Müsabakayı izleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, bitiş düdüğünün ardından soyunma odasına inerek yeşil-kırmızılı oyuncuları ve teknik kadroyu tebrik etti. Bakan Yıldırım, basketbolculara, “Sizden kupayı bekliyoruz” dedi.

Karşıyaka yönetimiyle yıldızı barışmayan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak ise boynunda yeşil-kırmızılı atkıyla maçı VIP tribününden izledi. Büyük sevinç yaşayan Karşıyaka taraftarları, gecenin geç saatlerine kadar tarihi başarıyı kutladı. Galibiyetin ardından taraftarlar sahilde konvoy yaptı.

Galibiyet sevincini oğulları Efe ve Boray’la paylaşan Pınar Karşıyaka Antrenörü Ufuk Sarıca maçın ardından, "Tarihi bir geceydi. Bize inanılmaz bir gece yaşatan tüm oyunculara ve taraftarlara teşekkür ediyorum” dedi.

Savunmadaki istekli oyunun galibiyetteki kilit nokta olduğunu vurgulayan Sarıca, "Hücumlar maçı, savunmalar şampiyonluğu kazandırır. Pazar akşamı burada elimizden gelen her şeyi yaparak o şampiyonluğu kazanmak için mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Oyuncu olarak Efes Pilsen formasıyla 1996 yılında Koraç Kupası şampiyonluğu yaşayan Ufuk Sarıca, Kaf-Kaf’ın pazar akşamı Krasnye Krylia’yı devirmesi durumunda antrenörlük kariyerinde aynı başarıyı tekrarlamış olacak.